Kuchyně
Mexická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Tacos patří mezi nejoblíbenější pochoutky z mexického street foodu. Připravit si je ale můžete snadno i sami doma, třeba podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Ten zvolil tacos s avokádem, vepřovou kýtou a pikantní salsou, do které kromě pálivých papriček a česneku přijde i majonéza a zakysaná smetana. Hlavním chuťovým prvkem jsou ale již zmiňované avokádo a vepřové maso, které se naučíte očistit, naporcovat i správně orestovat, aby zůstalo krásně šťavnaté.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 560 kJ / 612 kcal
Bílkoviny
36,00 g
Tuky
35,30 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
41,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso očistíme, osolíme, opepříme a zprudka restujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. Troubu rozpálíme na 200 °C. Mezitím cibuli, dvě papričky zbavené jadérek a česnek nasekáme nadrobno a přendáme do misky. Očištěnou okurku podélně překrojíme. Pomocí lžičky z ní vydlabeme semínka, nakrájíme ji na malé kousky a přihodíme do misky. Jakmile je maso opečené, vložíme ho do trouby a pečeme asi 8 minut.
02.K zelenině přidáme majonézu, smetanu, sůl, pepř, olej, šťávu z jedné limetky a najemno nasekané mátové lístky. Důkladně promícháme. Upečené maso pokapeme šťávou z poloviny limetky a olejem. Přikryjeme alobalem a necháme odpočnout.
03.Tortilly zahřejeme na suché pánvi. Dužinu avokáda nakrájíme na plátky. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny limetky. Maso nakrájíme na tenké plátky a na řezu osolíme a opepříme.
04.Každou tortillu přepůlíme, okraje zahneme dovnitř a naplníme salátem, plátky masa a avokáda. Posypeme nasekanou papričku papričkou a natrhanými lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT