Tacos s vepřovou kýtou a avokádem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tacos patří mezi nejoblíbenější pochoutky z mexického street foodu. Připravit si je ale můžete snadno i sami doma, třeba podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Ten zvolil tacos s avokádem, vepřovou kýtou a pikantní salsou, do které kromě pálivých papriček a česneku přijde i majonéza a zakysaná smetana. Hlavním chuťovým prvkem jsou ale již zmiňované avokádo a vepřové maso, které se naučíte očistit, naporcovat i správně orestovat, aby zůstalo krásně šťavnaté.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g vepřové kýty Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × červená cibule
  • 3 × pálivé papričky
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × okurka
  • 2 × lžíce majonézy Kania
  • 200 g zakysané smetany Pilos
  • 2 × limetky
  • čerstvá máta
  • 4 × tortilly Snack Day
  • 1 × avokádo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 560 kJ / 612 kcal

Bílkoviny

36,00 g

Tuky

35,30 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

41,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso očistíme, osolíme, opepříme a zprudka restujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. Troubu rozpálíme na 200 °C. Mezitím cibuli, dvě papričky zbavené jadérek a česnek nasekáme nadrobno a přendáme do misky. Očištěnou okurku podélně překrojíme. Pomocí lžičky z ní vydlabeme semínka, nakrájíme ji na malé kousky a přihodíme do misky. Jakmile je maso opečené, vložíme ho do trouby a pečeme asi 8 minut. 

02.K zelenině přidáme majonézu, smetanu, sůl, pepř, olej, šťávu z jedné limetky a najemno nasekané mátové lístky. Důkladně promícháme. Upečené maso pokapeme šťávou z poloviny limetky a olejem. Přikryjeme alobalem a necháme odpočnout.

03.Tortilly zahřejeme na suché pánvi. Dužinu avokáda nakrájíme na plátky. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny limetky. Maso nakrájíme na tenké plátky a na řezu osolíme a opepříme.

04.Každou tortillu přepůlíme, okraje zahneme dovnitř a naplníme salátem, plátky masa a avokáda. Posypeme nasekanou papričku papričkou a natrhanými lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo