Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Jaká je nejlepší silvestrovská pochoutka? Jednoduchá, chutná a kterou lze slupnout mezi jednotlivými atrakcemi rozjetého večírku. Abyste v tomto roce své hosty překvapili znamenitým pohoštěním, vyzkoušejte ověřený recept Romana Pauluse na tradiční sypaný chlebíček. Na Silvestra nebudeme tedy počítat kalorie a soustředíme se na oblíbená chuťová spojení: křupavé pečivo, vlašský salát, okurky, vařené vejce, majonéza a šunka. Podívejte se na naše video a dozvíte se, jak připravit efektní chlebíček, který zmizí ze stolu dřív, než se nadějete.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 533 kJ / 2 039 kcal
Bílkoviny
20,50 g
Tuky
173,80 g
Vláknina
15,40 g
Sůl
5,43 g
Sacharidy
94,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Smícháme s vařenou kořenovou zeleninou nakrájenou na nudličky, cibulí na menší kousky, salámem na nudličky, okurkami nastrouhanými nahrubo a majonézou. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Pokud je salát příliš hustý, rozředíme lákem z okurek. Salát necháme rozležet, nejlépe přes noc.
02.Z majonézy a láku z okurek připravíme přeliv, nesmí být příliš řídký.
03.Veku nakrájíme šikmým řezem na plátky, naneseme vlašský salát, na něj položíme list hlávkového salátu, okurky nakrájené na plátky, půlku vařeného vejce, přelijeme majonézovým přelivem a posypeme šunkou nakrájenou na nudličky a nakrájenou pažitkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT