Sypaný chlebíček
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jaká je nejlepší silvestrovská pochoutka? Jednoduchá, chutná a kterou lze slupnout mezi jednotlivými atrakcemi rozjetého večírku. Abyste v tomto roce své hosty překvapili znamenitým pohoštěním, vyzkoušejte ověřený recept Romana Pauluse na tradiční sypaný chlebíček. Na Silvestra nebudeme tedy počítat kalorie a soustředíme se na oblíbená chuťová spojení: křupavé pečivo, vlašský salát, okurky, vařené vejce, majonéza a šunka. Podívejte se na naše video a dozvíte se, jak připravit efektní chlebíček, který zmizí ze stolu dřív, než se nadějete.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vlašský salát

  • 300 g brambor
  • 120 g mrkve
  • 90 g celeru
  • 90 g petržele
  • 90 g sterilovaných okurek
  • 30 g cibule
  • 60 g salámu gothaj
  • 210 g majonézy
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • plnotučná hořčice dle chuti

Chlebíček

  • chlebíčková veka
  • hlávkový salát
  • pažitka
  • šunka
  • vařené vejce

Majonézový přeliv

  • majonéza
  • lák z okurek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 533 kJ / 2 039 kcal

Bílkoviny

20,50 g

Tuky

173,80 g

Vláknina

15,40 g

Sůl

5,43 g

Sacharidy

94,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vlašský salát

01.Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Smícháme s vařenou kořenovou zeleninou nakrájenou na nudličky, cibulí na menší kousky, salámem na nudličky, okurkami nastrouhanými nahrubo a majonézou. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Pokud je salát příliš hustý, rozředíme lákem z okurek. Salát necháme rozležet, nejlépe přes noc.

Chlebíček

02.Z majonézy a láku z okurek připravíme přeliv, nesmí být příliš řídký.

03.Veku nakrájíme šikmým řezem na plátky, naneseme vlašský salát, na něj položíme list hlávkového salátu, okurky nakrájené na plátky, půlku vařeného vejce, přelijeme majonézovým přelivem a posypeme šunkou nakrájenou na nudličky a nakrájenou pažitkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo