Svatomartinský koláč
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na svatého Martina se sluší připravit pořádný moučník. Recept na svatomartinský koláč s tvarohem najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g hladké mouky Castello
  • 60 g cukru krystal Castello
  • 1 × balení vanilinového cukru Castello
  • 1 ks citron (kůra)
  • 130 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 30 g čerstvého droždí
  • 2 × vejce "M" (žloutky)
  • 150 g másla Pilos
  • polohrubá mouka Castello na vysypání

Náplně

  • 1 × balení tvarohu Pilos (obsah tuku 8,8 %)
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 1 × vejce "M" (žloutek)
  • 1 ks citron (kůra)
  • 1 × balení vanilkového pudinku Belbake

Tvarohová

  • 200 g švestkových povidel Sympathica
  • 0,5 × lžička mleté skořice Mikado
  • 50 g perníčku v cukrové poleve Opey
  • 0,5 × balení vanilkového pudinku Belbake

Povidlová

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 863 kJ / 445 kcal

Bílkoviny

8,60 g

Tuky

17,80 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

0,05 g

Sacharidy

62,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V míse smícháme mouku s oběma cukry a nastrouhanou citronovou kůrou. Do smetany nadrobíme droždí, promícháme a přidáme do sypké směsi. Přimícháme žloutky a vzniklé těsto ušleháme v robotu. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo. Těsto ještě zpracujeme na vále a za občasného promíchání necháme na teplém místě v míse vykynout.

Tvarohová náplň

02.V misce smícháme tvaroh s cukrem, žloutkem, citronovou kůrou a pudinkem.

Povidlová náplň

03.Povidla smícháme se skořicí a najemno nadrobenými perníčky. Nakonec přisypeme pudink a dobře promíchanou náplň přendáme do cukrářského sáčku.

Koláč

04.Těsto vyválíme do tvaru o trochu většího, než je forma. Do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy těsto vložíme a vytvoříme okraje. Nalijeme tvarohovou náplň, na ni nanášíme pomocí cukrářského sáčku povidlovou náplň a tvoříme ozdobné tvary. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo