Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Pamatujete si na legendární šunku v aspiku s křenovou šlehačkou? Právě tu pro nás připravila Mirka van Gils Slavíková. Na silvestrovskou party jako stvořená!
Energie
1 593 kJ / 381 kcal
Bílkoviny
30,00 g
Tuky
23,40 g
Vláknina
1,80 g
Sůl
5,80 g
Sacharidy
11,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z celkového množství vody odlijeme menší část, do které vložíme želatinu a necháme nabobtnat.
02.Do hrnce vlijeme zbylou vodu a ocet, přidáme sůl, cukr, divoké koření a cibuli nakrájenou na čtvrtky, svaříme a připravíme nálev.
03.Želatinu připravíme s použitím tohoto nálevu podle návodu na obalu. Želatina se nesmí vařit. Necháme rozpustit, přecedíme a necháme vychladnout, musí být studená, ale tekutá.
04.Smetanu vlijeme do mísy a začneme šlehat. Přidáme sůl, pepř a křen, došleháme a přendáme do sáčku s hladkou trubičkou.
05.Na každý plátek šunky nastříkáme proužek křenové šlehačky a zarolujeme.
06.Formu vylijeme želatinou (vrstva asi 1 cm) a necháme ztuhnout v lednici.
07.Na zatuhlou želatinu položíme šunkové rolky, zalijeme želatinou asi 0,5 cm pod okraj rolek a necháme opět zatuhnout.
08.Na zatuhlé rolky poklademe ozdoby – plátek vejce uvařeného natvrdo, kousek červené papriky a snítku listové petržele. Zalijeme želatinou, tentokrát pomocí lžíce, aby dekorace neuplavaly. Necháme zatuhnout v lednici.
09.Nakonec dolijeme želatinou tak, aby nic nevyčnívalo.
10.Po zatuhnutí nakrájíme na jednotlivé porce. Formu namočíme do horké vody, aby se želatina odlepila od stěn.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT