Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Inspirujte se Kuchyní Lidlu a připravte si sumečka zapečeného s rajčaty podle receptu Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 340 kJ / 561 kcal
Bílkoviny
42,10 g
Tuky
28,90 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
33,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rajčata krátce spaříme, oloupeme, zbavíme peciček a nakrájíme na menší kostky. Smícháme se sýrem grana padano, strouhankou, nadrobno nakrájeným česnekem a nakrájenou bazalkou, přilijeme trochu olivového oleje, osolíme a opepříme.
02.Filety sumečka osolíme a opepříme z obou stran, položíme na plech potřený olivovým olejem a na filety navršíme připravenou krustu. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 10-12 minut podle výšky filetů.
03.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a propasírujeme. V hrnci přivedeme k varu smetanu a mléko, přidáme ještě teplé propasírované brambory, přilijeme trochu olivového oleje, osolíme a zamícháme.
04.V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájený česnek, po chvíli přidáme rozmrazený listový špenát, osolíme, opepříme a necháme prohřát.
05.Zapečeného sumečka podáváme s řídší krémovou bramborovou kaší a listovým špenátem. Ozdobíme lístkem bazalky a zakápneme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT