Sumeček zapečený s rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Inspirujte se Kuchyní Lidlu a připravte si sumečka zapečeného s rajčaty podle receptu Romana Pauluse.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sumeček

  • 200 g rajčat
  • 50 g strouhaného sýra grana padano Lovilio
  • 50 g strouhanky Castello
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × filety čerstvého sumečka afrického

Bramborová kaše

  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 100 ml čerstvého mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 400 g brambor
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna

Špenát

  • 1 × stroužek česneku
  • 200 g mraženého listového špenátu Chira

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 340 kJ / 561 kcal

Bílkoviny

42,10 g

Tuky

28,90 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

33,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Sumeček

01.Rajčata krátce spaříme, oloupeme, zbavíme peciček a nakrájíme na menší kostky. Smícháme se sýrem grana padano, strouhankou, nadrobno nakrájeným česnekem a nakrájenou bazalkou, přilijeme trochu olivového oleje, osolíme a opepříme.

02.Filety sumečka osolíme a opepříme z obou stran, položíme na plech potřený olivovým olejem a na filety navršíme připravenou krustu. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 10-12 minut podle výšky filetů.

Bramborová kaše

03.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a propasírujeme. V hrnci přivedeme k varu smetanu a mléko, přidáme ještě teplé propasírované brambory, přilijeme trochu olivového oleje, osolíme a zamícháme.

Špenát

04.V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájený česnek, po chvíli přidáme rozmrazený listový špenát, osolíme, opepříme a necháme prohřát.

Servírování

05.Zapečeného sumečka podáváme s řídší krémovou bramborovou kaší a listovým špenátem. Ozdobíme lístkem bazalky a zakápneme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo