Studená zeleninová polévka s bruschettou

play Přehrát video recept
Studená zeleninová polévka s bruschettou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Španělská, Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si skvělou studenou zeleninovou polévku podle Romana Pauluse. Recepty najdete na kuchynelidlu.cz.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 8 × plátků šunky Jamón Serrano Sol&Mar
  • 5 × rajčat
  • 0,5 × salátové okurky
  • 2 × červené papriky
  • 30 g cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • pálivá paprička podle chuti
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Luccese
  • 0,5 × plechovky krájených loupaných rajčat Nostia
  • 8 × lístků čerstvé bazalky
  • 0,5 × citrónu (šťáva)
  • 130 g černých oliv Baressa
  • 8 × krajíců dřevorubeckého chleba
  • pár lístků rukoly
  • sýr Grana Padano Lovilio
  • 4 × lžíce zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 939 kJ / 464 kcal

Bílkoviny

20,90 g

Tuky

12,90 g

Vláknina

11,30 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

66,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Polévka

01.Rajčata spaříme a oloupeme, okurku zbavíme slupky. Papriku, rajčata, okurku a cibuli nakrájíme na menší kousky, stroužek česneku a pálivou papričku nasekáme nadrobno. Vše vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme 50 ml olivového oleje, krájená rajčata z plechovky, nasekané 4 lístky čerstvé bazalky a pokapeme citrónovou šťávou. Připravenou směs vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme (dle potřeby ještě dochutíme). Hotovou polévku přelijeme do vhodné nádoby a necháme v lednici vychladit.

Tapenáda

02.Do mixéru vložíme olivy bez pecky, 100 ml olivového oleje, na plátky nakrájený stroužek česneku a asi 4 lístky bazalky. Vše rozmixujeme na jemnou pastu, tapenádu.

Bruschetta

03.Na rozpálenou pánev dáme trochu olivového oleje. Pečivo nakrájíme na asi 1,5 cm silné krajíce a osmažíme na pánvi z obou stran. Poté vyndáme z pánve, potřeme olivovou tapenádou, obložíme lístky rukoly a španělskou šunkou Jamón Serrano. Dozdobíme hoblinkami sýra Grana Padano.

Servírování

04.Polévku servírujeme v misce. Z pečicího papíru připravíme kornoutek a naplníme ho zakysanou smetanou. Pomocí kornoutku pak polévku snadno ozdobíme. Bruschettu podáváme na talířku současně s polévkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo