Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte šťavnatý steak s balsamicem a parmezánem podle receptu Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 830 kJ / 915 kcal
Bílkoviny
60,30 g
Tuky
67,00 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
25,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z fenyklu odstraníme nať, kterou odložíme na později. Odstraníme vnější listy, důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Přendáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Mango očistíme, nakrájíme na menší kousky, přidáme do mísy k fenyklu a zlehka promícháme. Omytá a osušená salátová srdíčka nakrájíme na nudličky a přidáme do misky.
02.Salát pokapeme olivovým olejem a přidáme nahrubo nasekané ořechy, které jsme orestovali v pánvi bez tuku. Salát před podáváním podle potřeby ještě osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na konec přidáme nasekanou fenyklovou nať.
03.Omyté a osušené steaky z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme trochou olivového oleje. Opečeme v rozpálené grilovací pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Před dokončením přidáme na každý steak i do pánve kousek másla. Stáhneme z ohně a ještě pokapeme balsamicem. Přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat.
04.Steak podáváme přelitý omáčkou a posypaný hoblinkami parmezánu. Salát můžeme servírovat v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT