Striploin steak s balsamicem a hoblinkami parmezánu

play Přehrát video recept
Striploin steak s balsamicem a hoblinkami parmezánu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte šťavnatý steak s balsamicem a parmezánem podle receptu Marcela Ihnačáka.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × fenykl
  • 1 × citron
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 0,33 × zralého manga
  • 1 × salátová srdíčka
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × hrst směsi ořechů Alesto
  • 2 × striploin steaky
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • balsamico Acentino
  • parmezán Lovilio (na ozdobu)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 830 kJ / 915 kcal

Bílkoviny

60,30 g

Tuky

67,00 g

Vláknina

7,70 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

25,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z fenyklu odstraníme nať, kterou odložíme na později. Odstraníme vnější listy, důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Přendáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Mango očistíme, nakrájíme na menší kousky, přidáme do mísy k fenyklu a zlehka promícháme. Omytá a osušená salátová srdíčka nakrájíme na nudličky a přidáme do misky.

02.Salát pokapeme olivovým olejem a přidáme nahrubo nasekané ořechy, které jsme orestovali v pánvi bez tuku. Salát před podáváním podle potřeby ještě osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na konec přidáme nasekanou fenyklovou nať.

03.Omyté a osušené steaky z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme trochou olivového oleje. Opečeme v rozpálené grilovací pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Před dokončením přidáme na každý steak i do pánve kousek másla. Stáhneme z ohně a ještě pokapeme balsamicem. Přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat.

Servírování

04.Steak podáváme přelitý omáčkou a posypaný hoblinkami parmezánu. Salát můžeme servírovat v samostatné misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo