Steak ze svíčkové s cizrnou, rukolou a parmezánem

play Přehrát video recept
Steak ze svíčkové s cizrnou, rukolou a parmezánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pořádná porce masa v podobě steaku ze svíčkové s lehkou cizrnovou přílohou – to je recept Marcela Ihnačáka z kuchynelidlu.cz.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst slaniny Dulano krájené na kostičky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • čerstvý tymián
  • 1 × konzerva sterilované cizrny
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • 300 g steaky z hovězí svíčkové Deluxe
  • máslo Pilos
  • 1 × hrst rukoly
  • 1 × citronu (šťáva)
  • hoblinky parmezánu Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 146 kJ / 753 kcal

Bílkoviny

58,20 g

Tuky

35,80 g

Vláknina

12,80 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

51,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Cizrnové ragú

01.V rozehřátém hrnci na troše olivového oleje orestujeme kostičky slaniny. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka. Přidáme lístky tymiánu a opékáme dozlatova. Přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Jakmile se z vína odpaří alkohol, přidáme rajčata z konzervy a promícháme. Cizrnové ragú dusíme na mírném ohni asi 15 minut.

Steaky

02.Omyté a osušené steaky opepříme a osolíme z obou stran a opečeme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Na konec přidáme na každý steak plátek másla, přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat.

Servírování

03.Na talíř naservírujeme porci cizrnového ragú a steak a dozdobíme čerstvou rukolou, kterou osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Celý pokrm posypeme hoblinkami parmezánu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo