Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Pořádná porce masa v podobě steaku ze svíčkové s lehkou cizrnovou přílohou – to je recept Marcela Ihnačáka z kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 146 kJ / 753 kcal
Bílkoviny
58,20 g
Tuky
35,80 g
Vláknina
12,80 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
51,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci na troše olivového oleje orestujeme kostičky slaniny. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a pálivou papričku, ze které jsme odstranili semínka. Přidáme lístky tymiánu a opékáme dozlatova. Přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Jakmile se z vína odpaří alkohol, přidáme rajčata z konzervy a promícháme. Cizrnové ragú dusíme na mírném ohni asi 15 minut.
02.Omyté a osušené steaky opepříme a osolíme z obou stran a opečeme v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Na konec přidáme na každý steak plátek másla, přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat.
03.Na talíř naservírujeme porci cizrnového ragú a steak a dozdobíme čerstvou rukolou, kterou osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Celý pokrm posypeme hoblinkami parmezánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT