Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Lehké jídlo, které je rychle hotové – to je snad ta nejoblíbenější kombinace, kterou můžete v moderní kuchyni zažít. Šéfkuchař Marcel Ihnačák si do své kuchyně pozval hosta, aby spolu připravili steak z tuňáka. A protože to je rychlovka, naučíte se připravit i skvělou rajčatovou salsu v lehce netradičním provedení – s medem, zázvorem a olivami. Jako příloha pak poslouží brokolice s lahůdkovou cibulkou, řapíkatým celerem a samozřejmě i trochou nasekaného česneku. Nakonec už stačí jen opéct samotné tuňákové steaky a můžete se pustit do servírování.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 081 kJ / 736 kcal
Bílkoviny
50,30 g
Tuky
40,30 g
Vláknina
8,90 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
48,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s olejem orestujeme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku a 3 stroužky česneku dozlatova. Když se základ restuje, dáme do druhého hrnce s vroucí osolenou vodou krátce vařit brokolici rozebranou na růžičky.
02.Základ (cibulku a česnek) ochutíme solí a pepřem. Přidáme nakrájené olivy, cherry rajčata, zázvor a 1 lžíci medu. Přihodíme nasekaný celer a vše spolu orestujeme. Po chvíli přidáme rajčata z konzervy a podle potřeby ochutíme solí, pepřem nebo 1 lžící medu. Přilijeme šťávu z ½ limetky a na mírném plameni vaříme asi 10 minut.
03.Uvařenou brokolici scedíme, propláchneme ve studené vodě, osušíme a restujeme v pánvi s olejem spolu s nakrájenou cibulkou, 2 stroužky česneku a celerem. Přihodíme máslo (asi 30 g) a promícháme.
04.Rybu osolíme, opepříme a položíme do rozpálené pánve s olejem. Opékáme přibližně 1 minutu z každé strany. Do pánve přihodíme máslo (asi 40 g), stáhneme z ohně a přelijeme šťávu z ½ limetky.
05.Steak z tuňáka servírujeme s rajčatovou salsou a brokolicí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT