Steak z irské hovězí svíčkové
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na grilovanou hovězí svíčkovou s bramborovými rösti a zeleninou. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaná zelenina

  • 500 g zeleniny (cuketa, lilek, paprika)
  • olivový olej Biotrend
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

Bramborové rösti

  • 500 g brambor
  • 50 g slaniny na kostičky Dulano

Steaky

  • 4 × Irské steaky ze svíčkové Deluxe 
  • 4 × lžíce másla Pilos

Ragú

  • 150 g žampionů
  • rostlinný olej Promienna
  • 50 g cibule
  • 50 ml brandy (lze použít Goldbrand Alliance)
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 1 × lžíce nasekané petrželky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 794 kJ / 907 kcal

Bílkoviny

54,50 g

Tuky

60,50 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

32,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaná zelenina

01.Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a v grilovací pánvi na sucho ogrilujeme. V druhé pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme větvičku rozmarýnu, dva rozmáčknuté stroužky česneku a grilovanou zeleninu. Osolíme, opepříme a promícháme. Takto připravenou zeleninu můžeme podávat jak za tepla, tak za studena jako salát.

Bramborové rösti

02.Brambory ve slupce upečeme v troubě do poloměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme (brambory by měly lepit). K nastrouhaným bramborám přidáme kostičky slaniny, sůl, nasekané lístky rozmarýnu a dobře promícháme. Směs natlačíme do vykrajovátka a vytvoříme asi 1 a ½ cm vysoké placičky, které dozlatova orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji.

Steaky

03.Omyté a osušené steaky opepříme, osolíme a hned vkládáme do rozehřáté grilovací pánve. Grilujeme na sucho z obou stran asi 1 až 2 minuty. Grilované maso dáme na pečicí plech, na každý steak položíme větvičku rozmarýnu a kousek másla. Plech s masem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 6 až 8 minut podle velikosti steaku. Po vyjmutí z trouby steaky přikryjeme alobalem a necháme chvíli odstát.

Ragú

04.Omyté klobouky žampionů nakrájíme na kousky a restujeme v kastrůlku na rozehřátém rostlinném oleji. K orestovaným žampionům přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme, podlijeme brandy a povaříme, až se alkohol vypaří. Přilijeme smetanu a necháme svařit na požadovanou konzistenci. Dokončíme nasekanou petrželkou.

Servírování

05.Na talíř naservírujeme grilovanou zeleninu, dozlatova orestované rösti a steak. Houbové ragú podáváme v misce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo