Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Jak připravit opravdu šťavnatý steak? Šéfkuchař Marcel Ihnačák ví, jak na to, a rád se o to podělí. Připravil recept na skvělý rumpsteak s přílohou v podobě pečených brambor s pórkem, česnekem, sušenými rajčaty a brynzou. Společně s hovězím steakem je doplní lehký salát z rukoly a pórku – lehce zakápnutý citronovou šťávou. Oběd nebo večeře pro milovníky masa je na stole!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 143 kJ / 990 kcal
Bílkoviny
67,70 g
Tuky
56,90 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
5,22 g
Sacharidy
55,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné brambory nakrájíme na tenké plátky, polijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Přesypeme do zapékací mísy nebo na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Po přibližně 20 minutách k bramborám přidáme bílou část pórku nakrájenou na kolečka, česnek na plátky a sušená rajčata na menší kousky. Pečeme dalších asi 10 minut dozlatova. Potom je posypeme bryndzou a pečeme ještě 5 minut.
02.Steaky ochutíme z obou stran solí a pepřem. Opékáme je zprudka v rozpálené pánvi s trochou oleje z každé strany přibližně 5 minut. Potom je stáhneme z ohně, na vrch položíme plátky másla, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat 2–3 minuty.
03.Umytou a osušenou rukolu pokapeme trochou oleje ze sušených rajčat a citronovou šťávou. Přidáme na proužky nakrájenou jemnou žlutou část pórku, olivový olej, sůl, pepř a promícháme.
04.Do středu talíře naservírujeme upečené brambory s bryndzou. Na vrch položíme steaky – nakrájené na tenké plátky, které na řezu osolíme, opepříme a celé přelijeme výpekem. Podáváme s rukolovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT