Šťavnatý steak s pečenými brambory, bryndzou a sušenými rajčaty

play Přehrát video recept
Šťavnatý steak s pečenými brambory, bryndzou a sušenými rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jak připravit opravdu šťavnatý steak? Šéfkuchař Marcel Ihnačák ví, jak na to, a rád se o to podělí. Připravil recept na skvělý rumpsteak s přílohou v podobě pečených brambor s pórkem, česnekem, sušenými rajčaty a brynzou. Společně s hovězím steakem je doplní lehký salát z rukoly a pórku – lehce zakápnutý citronovou šťávou. Oběd nebo večeře pro milovníky masa je na stole!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × rump steaky Inisvale
  • 400 g brambor
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × pórek
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × hrst sušených rajčat v oleji Baresa
  • 125 g bryndzy Pilos
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • čerstvá listová petržel
  • 1 × hrst rukoly
  • ½ citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 143 kJ / 990 kcal

Bílkoviny

67,70 g

Tuky

56,90 g

Vláknina

7,60 g

Sůl

5,22 g

Sacharidy

55,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěné brambory nakrájíme na tenké plátky, polijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Přesypeme do zapékací mísy nebo na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Po přibližně 20 minutách k bramborám přidáme bílou část pórku nakrájenou na kolečka, česnek na plátky a sušená rajčata na menší kousky. Pečeme dalších asi 10 minut dozlatova. Potom je posypeme bryndzou a pečeme ještě 5 minut.

02.Steaky ochutíme z obou stran solí a pepřem. Opékáme je zprudka v rozpálené pánvi s trochou oleje z každé strany přibližně 5 minut. Potom je stáhneme z ohně, na vrch položíme plátky másla, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat 2–3 minuty.

03.Umytou a osušenou rukolu pokapeme trochou oleje ze sušených rajčat a citronovou šťávou. Přidáme na proužky nakrájenou jemnou žlutou část pórku, olivový olej, sůl, pepř a promícháme.   

Servírování:

04.Do středu talíře naservírujeme upečené brambory s bryndzou. Na vrch položíme steaky – nakrájené na tenké plátky, které na řezu osolíme, opepříme a celé přelijeme výpekem. Podáváme s rukolovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo