Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Přírodní kuřecí řízek se dá navzdory své jednoduchosti připravit na mnoho zajímavých způsobů. Jeden z takových zvolil šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na kuřecí řízky na přírodno s kozím sýrem a dýní Hokkaido. Naučíte se, jak prsní řízky připravit opravdu šťavnaté. Jako přílohu připravíte již zmíněnou dýni společně s česnekem a červenou cibulí. Samotný kozí sýr je pak už jenom pomyslnou třešničkou na dortu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 180 kJ / 521 kcal
Bílkoviny
52,70 g
Tuky
20,60 g
Vláknina
5,90 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
33,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umytou dýni rozpůlíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na měsíčky. Zalijeme olejem a ochutíme solí a pepřem. Přidáme tymián a přendáme na plech vystlaný papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.
02.Mezitím maso očistíme, nakrájíme na menší řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. V rozpálené pánvi s olejem opečeme dozlatova.
03.Když se maso opéká, cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Osolíme, opepříme a přibližně v polovině pečení dýně přidáme na plech do trouby.
04.Na maso rozložíme kozí sýr, do pánve přihodíme plátek másla a maso posypeme tymiánem. Přilijeme trochu teplé vody a řízky zakryté alobalem necháme v pánvi chvíli odpočinout.
05.Šťavnaté kuřecí řízky servírujeme s dýní přelité výpekem a hrstí listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT