Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Výborný oběd nemusí znamenat spoustu času stráveného s jeho přípravou! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na kuřecí kousky se žampiony, které zvládne i úplný začátečník, ale pochutná si na nich kdejaký gurmán. Naučíte se správně nakrájet kuřecí prsa a zjistíte, jak je připravit do pánve společně se slaninou a česnekem. A nakonec i se samotnými žampiony, které příjemné dochutí bílé suché víno. Jako přílohu můžete zvolit například šťouchané brambory s bryndzou jako Marcel Ihnačák, ale pokud si troufnete, vyzkoušejte si připravit i domácí bramborovou kaši.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 044 kJ / 728 kcal
Bílkoviny
58,10 g
Tuky
34,70 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
43,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě doměkka.
02.Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, ochutíme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. Kousky kuřecích prsou přendáme do pánve s olejem a opečeme z obou stran dozlatova. Přihodíme nadrobno nakrájené kousky slaniny, na plátky nasekaný česnek, nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky a nasekaný tymián. Chvíli opékáme, následně přendáme maso na talíř a přikryjeme alobalem.
03.Do pánve, ve které jsme opékali maso, přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci másla, důkladně promícháme, počkáme dokud se máslo nerozpustí a podlijeme bílým vínem.
04.Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim bryndzu a 3 lžíce másla. Rozšťoucháme a přidáme zelenou část lahůdkové cibulky.
05.Maso vrátíme do pánve k žampionům, přilejeme trochu vody a necháme ještě přibližně 2 minuty vařit.
06.Šťavnaté kuřecí kousky servírujeme se šťouchanými brambory s bryndzou, přelité omáčkou. Na závěr ozdobíme listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT