Šťavnaté kuřecí kousky se žampiony a šťouchanými brambory s bryndzou

play Přehrát video recept
Šťavnaté kuřecí kousky se žampiony a šťouchanými brambory s bryndzou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Výborný oběd nemusí znamenat spoustu času stráveného s jeho přípravou! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na kuřecí kousky se žampiony, které zvládne i úplný začátečník, ale pochutná si na nich kdejaký gurmán. Naučíte se správně nakrájet kuřecí prsa a zjistíte, jak je připravit do pánve společně se slaninou a česnekem. A nakonec i se samotnými žampiony, které příjemné dochutí bílé suché víno. Jako přílohu můžete zvolit například šťouchané brambory s bryndzou jako Marcel Ihnačák, ale pokud si troufnete, vyzkoušejte si připravit i domácí bramborovou kaši.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 800 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 50 g uzená slanina Pikok
  • 3 × stroužek česnek
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 1 × snítka čerstvý tymián
  • 150 g žampiony
  • 4 × lžíce máslo Pilos
  • 100 ml bílé suché víno Soave
  • 125 g bryndza Pilos
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 044 kJ / 728 kcal

Bílkoviny

58,10 g

Tuky

34,70 g

Vláknina

5,20 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

43,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě doměkka. 

02.Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, ochutíme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. Kousky kuřecích prsou přendáme do pánve s olejem a opečeme z obou stran dozlatova. Přihodíme nadrobno nakrájené kousky slaniny, na plátky nasekaný česnek, nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky a nasekaný tymián. Chvíli opékáme, následně přendáme maso na talíř a přikryjeme alobalem. 

03.Do pánve, ve které jsme opékali maso, přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci másla, důkladně promícháme, počkáme dokud se máslo nerozpustí a podlijeme bílým vínem. 

04.Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim bryndzu a 3 lžíce másla. Rozšťoucháme a přidáme zelenou část lahůdkové cibulky. 

05.Maso vrátíme do pánve k žampionům, přilejeme trochu vody a necháme ještě přibližně 2 minuty vařit.

06.Šťavnaté kuřecí kousky servírujeme se šťouchanými brambory s bryndzou, přelité omáčkou. Na závěr ozdobíme listovou petrželí. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo