Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Sladké a slané chutě dokáží ve vzájemné kombinaci vykouzlit poměrně zajímavý gurmánský zážitek. Přesně takový připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák ve svém receptu na plátky vepřové pečeně s camembertem, jablky a ořechy. Nejenom, že se naučíte připravit vepřové plátky na jablkách s plísňovým sýrem, ale také hravě zvládnete i přílohu v podobě bramborové kaše s bylinkami. Nakonec se ještě podíváte na jednoduchou omáčku z medu a citronové šťávy. A pak už stačí jen svolat všechny ke stolu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 947 kJ / 948 kcal
Bílkoviny
47,30 g
Tuky
66,00 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
1,84 g
Sacharidy
40,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. V hrnci zahřejeme mléko s 50 g másla. Jakmile se brambory vaří, na mase špičkou nože nařežeme šlachy, mírně naklepeme a ochutíme solí a pepřem. Zprudka opečeme v rozpálené pánvi s olejem dozlatova, přibližně 3 minuty. Jablko umyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Ovoce dáme do pánve i navrch masa a přilijeme olej. Přidáme 30 g másla, rozdrcený mix ořechů a na plátky nakrájený camembert.
02.Maso stáhneme z ohně a dáme ho zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně na 1,5 minuty, aby se sýr zapekl.
03.Brambory scedíme, přilijeme rozpuštěné máslo s mlékem a rozmícháme mixérem dohladka. Přidáme nasekanou bazalku, listovou petržel a dochutíme podle potřeby.
04.Maso přendáme na talíř a do pánve, ve které jsme ho zapékali dáme 30 g másla, 1 lžíci medu a citronovou šťávu, aby nám vznikla omáčka.
05.Na talíř naložíme porci bramborového pyré, přidáme maso a přelijeme omáčkou. Nakonec ozdobíme čerstvými bylinkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT