Šťavnatá vepřová pečeně s camembertem, jablky a ořechy

play Přehrát video recept
Šťavnatá vepřová pečeně s camembertem, jablky a ořechy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Sladké a slané chutě dokáží ve vzájemné kombinaci vykouzlit poměrně zajímavý gurmánský zážitek. Přesně takový připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák ve svém receptu na plátky vepřové pečeně s camembertem, jablky a ořechy. Nejenom, že se naučíte připravit vepřové plátky na jablkách s plísňovým sýrem, ale také hravě zvládnete i přílohu v podobě bramborové kaše s bylinkami. Nakonec se ještě podíváte na jednoduchou omáčku z medu a citronové šťávy. A pak už stačí jen svolat všechny ke stolu!

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g brambory
  • 110 g máslo Pilos
  • 100 ml mléko Pilos
  • 700 g vepřová pečeně bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × jablko
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel
  • 1 × hrst mix ořechů Alesto
  • 1 × camembert Pilos
  • 1 × lžíce med
  • 0,5 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 947 kJ / 948 kcal

Bílkoviny

47,30 g

Tuky

66,00 g

Vláknina

5,20 g

Sůl

1,84 g

Sacharidy

40,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. V hrnci zahřejeme mléko s 50 g másla. Jakmile se brambory vaří, na mase špičkou nože nařežeme šlachy, mírně naklepeme a ochutíme solí a pepřem. Zprudka opečeme v rozpálené pánvi s olejem dozlatova, přibližně 3 minuty. Jablko umyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Ovoce dáme do pánve i navrch masa a přilijeme olej. Přidáme 30 g másla, rozdrcený mix ořechů a na plátky nakrájený camembert. 

02.Maso stáhneme z ohně a dáme ho zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně na 1,5 minuty, aby se sýr zapekl.

03.Brambory scedíme, přilijeme rozpuštěné máslo s mlékem a rozmícháme mixérem dohladka. Přidáme nasekanou bazalku, listovou petržel a dochutíme podle potřeby. 

04.Maso přendáme na talíř a do pánve, ve které jsme ho zapékali dáme 30 g másla, 1 lžíci medu a citronovou šťávu, aby nám vznikla omáčka. 

05.Na talíř naložíme porci bramborového pyré, přidáme maso a přelijeme omáčkou. Nakonec ozdobíme čerstvými bylinkami. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo