Šťavnatá vepřová panenka s kuřecími játry a chřestem

play Přehrát video recept
Šťavnatá vepřová panenka s kuřecími játry a chřestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Víte, co je to špargľa? Pod tímto na první pohled matoucím pojmenování se neskrývá nic jiného než v Česku i na Slovensku oblíbený chřest, ze kterého připravil recept šéfkuchař Marcel Ihnačák. Kromě chřestu, který se naučíte v tomto video návodu i správně očistit, v receptu najdete hlavně spoustu masa – dokonce dva druhy. Tím prvním je šťavnatá vepřová panenka, kterou doplní kuřecí játra. Tato na první pohled neobvyklá kombinace vytvoří nakonec výbornou chuť, kterou doplní už jen několik dalších přísad, mezi kterými je například lahůdková cibulka nebo čerstvá šalvěj. A samozřejmě ještě bílé víno!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g zeleného chřestu
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 200 g vepřové panenky
  • 200 g kuřecích jater
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvá šalvěj
  • 3 × stroužky česneku
  • 150 g cherry rajčat (mix barev)
  • 50 g másla Pilos
  • 150 ml bílého suchého vína
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 339 kJ / 320 kcal

Bílkoviny

26,20 g

Tuky

18,00 g

Vláknina

2,30 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

7,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Chřest očistíme škrabkou do 2/3 délky (hlavičky neloupeme) a překrojíme na čtvrtiny. Cibulky nasekáme na kolečka.

02.Maso a játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Restujeme zprudka v rozehřáté pánvi s olejem. Osolíme a opepříme. Po chvíli přihodíme připravený chřest s cibulkami. Ochutíme šalvějí a na plátky nasekaným česnekem. Přidáme rajčátka překrojená na poloviny. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a pokapeme olejem. Přihodíme máslo a necháme rozpustit. Potom podlijeme vínem a krátce povaříme, dokud se z něj neodpaří alkohol.

03.Šťavnatou a jemnou vepřovou panenku s kuřecími játry a chřestem servírujeme přelitou výpekem a dozdobenou lístky petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo