Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Víte, co je to špargľa? Pod tímto na první pohled matoucím pojmenování se neskrývá nic jiného než v Česku i na Slovensku oblíbený chřest, ze kterého připravil recept šéfkuchař Marcel Ihnačák. Kromě chřestu, který se naučíte v tomto video návodu i správně očistit, v receptu najdete hlavně spoustu masa – dokonce dva druhy. Tím prvním je šťavnatá vepřová panenka, kterou doplní kuřecí játra. Tato na první pohled neobvyklá kombinace vytvoří nakonec výbornou chuť, kterou doplní už jen několik dalších přísad, mezi kterými je například lahůdková cibulka nebo čerstvá šalvěj. A samozřejmě ještě bílé víno!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 339 kJ / 320 kcal
Bílkoviny
26,20 g
Tuky
18,00 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
7,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Chřest očistíme škrabkou do 2/3 délky (hlavičky neloupeme) a překrojíme na čtvrtiny. Cibulky nasekáme na kolečka.
02.Maso a játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Restujeme zprudka v rozehřáté pánvi s olejem. Osolíme a opepříme. Po chvíli přihodíme připravený chřest s cibulkami. Ochutíme šalvějí a na plátky nasekaným česnekem. Přidáme rajčátka překrojená na poloviny. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a pokapeme olejem. Přihodíme máslo a necháme rozpustit. Potom podlijeme vínem a krátce povaříme, dokud se z něj neodpaří alkohol.
03.Šťavnatou a jemnou vepřovou panenku s kuřecími játry a chřestem servírujeme přelitou výpekem a dozdobenou lístky petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT