Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Svatomartinskou husu si můžete připravit na stovky různých způsobů, ale tenhle podle šéfkuchaře Marcela Ihnačákay byste rozhodně měli vyzkoušet! Dvě a půl hodiny pečená husa na kmínu, citronech a bílém suchém víně je zárukou šťavnatosti a výborné chuti. Jako přílohu si připravíte kořenovou zeleninu – celer, petržel a mrkev – vařenou a orestovanou dokřupava. Když budete vše podávat s mladým vínem, můžete si být jisti, že se k vám hosté rádi vrátí i příští rok!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 522 kJ / 2 037 kcal
Bílkoviny
148,80 g
Tuky
144,30 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
29,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Husu nasolíme den předem. Druhý den přendáme na plech, ochutíme pepřem, kmínem, podlijeme vínem a vodou.
02.Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 2,5 hodiny. Během celé doby pečení podléváme výpekem nebo vodou.
03.Husu po 2 hodinách pečení potřeme medem, přidáme plátky z 1,5 citronu, silnější plátky 3 stroužků česneku a necháme v dopéct.
04.Celer, mrkev a petržel nakrájíme na hranolky a oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě.
05.V pánvi s olejem orestujeme oblanšírovanou kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme 5 stroužků nasekaného česneku, promícháme a opečeme dozlatova. Před koncem k zelenině přihodíme nasekanou listovou petržel a pokapeme šťávou ze zbývající poloviny citronu.
06.Šťavnaté pečené části masa servírujeme se zeleninou přelitou výpekem z husy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT