Kuchyně
Česká, Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Krkovička patří mezi jedno z nejoblíbenějších mas, zejména díky své šťavnatosti. Receptů na vepřovou krkovici znáte patrně hodně, ale vyzkoušejte i tento od šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Ukáže vám, jak správně krkovici naporcovat, naklepat i jak nařezat šlachy, aby se plátky masa při opékání nestahovaly. Maso si pak vychutnáte s opečenou červenou cibulí, rozmarýnem, aromatickou gorgonzolou a hlavně se skvělou přílohou v podobě opečených brambor s voňavými bylinkami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 621 kJ / 865 kcal
Bílkoviny
38,30 g
Tuky
62,50 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
41,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a předvaříme ve vroucí osolené vodě.
02.Potom je scedíme a v druhé rozehřáté pánvi s olejem opékáme. Osolíme, opepříme a dochutíme lístky rozmarýnu. Před dokončením přidáme máslo, mletou papriku a krátce orestujeme.
03.Před servírováním umytou a osušenou rukolu ochutíme pár kapkami citronové šťávy a olejem.
04.Maso nakrájíme na plátky, které pod fólií naklepeme. Šlachy špičkou nože nařežeme, aby se krkovička během pečení nestahovala. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme v rozpálené pánvi s olejem.
05.Po 3–4 minutách, jakmile je z jedné strany opečená, obrátíme ji a do pánve přidáme nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Ochutíme natrhaným rozmarýnem, podle potřeby přilejeme olej a cibuli jemně dochutíme solí a pepřem. Po 3 minutách, přihodíme máslo, na krkovičku rozložíme gorgonzolu, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
06.Tip: Krkovičku v pánvi restujeme jen krátce (cca 7 minut), aby zůstala křehká a šťavnatá. Při delším opékaní ztvrdne a musíme ji dopéct v troubě.
07.Šťavnatou krkovičku servírujeme s opékanými brambory a rukolou. Maso přelijeme výpekem s cibulí a pokapeme citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT