Kuchyně
Řecká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Když dojde na špízy, patří jehněčí kýta k nejlepšímu masu, které můžete použít. A přesně to udělal i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na špízy z jehněčí kýty a zeleniny. Ve svém návodu vám ukáže, jak maso správně očistit i jak připravit marinádu na jehněčí z citronové kůry a česneku. Až maso necháte odležet, můžete se pustit na přípravu špízů, kde kromě jehněčího použijete i zeleninu – papriky, lilek a červenou cibuli. Jako příloha pak poslouží brambory pečené v troubě a výborná mátová salsa s česnekem, bazalkou a citronovou šťávou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 713 kJ / 649 kcal
Bílkoviny
56,90 g
Tuky
30,70 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
34,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, přendáme do mísy, pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, kůrou z citronu, nasekanou bazalkou a plátky 4 stroužků česneku. Promícháme, přikryjeme alobalem a necháme marinovat v lednici ideálně do druhého dne.
02.Lilek oloupeme, nakrájíme ho na podobné kostky jako maso, osolíme a opepříme.
03.Papriky nakrájíme na menší kousky, červenou cibuli na měsíčky.
04.Na dřevěné špejle postupně napícháme maso, lilek, papriku a cibuli, dokud nezpracujeme všechny suroviny. Opékáme v pánvi s rozpáleným olejem. Před koncem přihodíme máslo a pánev zakryjeme alobalem.
05.Brambory nakrájíme na měsíčky, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a nasekané 4 stroužky česneku. Promícháme, přendáme na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.
06.V míse promícháme nastrouhané kyselé okurky, stroužek česneku, nadrobno nakrájenou červenou cibuli, střídku z chleba, bazalku a mátu. Přilijeme olej, osolíme a opepříme. Ochutíme nasekanou pálivou papričkou a šťávou z poloviny citronu.
07.Pečené brambory servírujeme s opečeným špízem a salsou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT