Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
4 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte recept na tradiční řecké špízy. Navštivte Kuchyni Lidlu a připravte si souvlaki s jogurtovým salátem tzatziki podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 814 kJ / 911 kcal
Bílkoviny
65,20 g
Tuky
52,90 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
43,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme najemno nastrouhané 2 stroužky česneku, citronovou kůru, nasekaný rozmarýn a mletou červenou papriku, přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme. Vepřové maso vložíme do marinády, dobře promícháme a přikryjeme fólií. Maso necháme v lednici marinovat 3 - 4 hodiny, ideálně celou noc. Marinované maso napícháme na dřevěné špejle a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem ze všech stran. Podlijeme vínem, přendáme do zapékací mísy, přelijeme výpekem, můžeme podlít ještě trochou vína, přikryjeme alobalem a dopečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Krátce před dopečením alobal odstraníme.
02.V míse smícháme nahrubo nastrouhanou okurku, najemno nastrouhané 3 stroužky česneku, sůl, pepř, citronovou kůru a šťávu. Přidáme olivový olej, bílý jogurt a nadrobno nasekanou mátu. Pořádně promícháme a odložíme do chladničky.
03.Tortilla placky opečeme z obou stran v rozehřáté pánvi s trochou oleje, před podáváním překrájíme na trojúhelníky.
04.Špízy podáváme s tortillou, tzatziki a čerstvou rukolou, pokapeme olivovým olejem a rukolu dochutíme citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT