Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si vynikající špíz se sýrem halloumi a bylinkovou salsou podle receptu Marcela Ihnačáka s nádechem Řecka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 603 kJ / 622 kcal
Bílkoviny
26,60 g
Tuky
38,20 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
44,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zeleninu a houby omyjeme a osušíme. Kedlubnu oloupeme, papriky zbavíme semínek a oboje nakrájíme na menší kousky. Žampiony rozdělíme podle velikosti na poloviny nebo čtvrtiny. Sýr nakrájíme na stejně velké kousky jako ostatní suroviny a část obalíme v plátcích slaniny.
02.Připravené kousky sýra napichujeme střídavě na špejle s nakrájenou zeleninou a žampiony. Osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Na konec přidáme máslo a pokapeme citronovou šťávou.
03.Omyté a osušené bylinky nasekáme nadrobno, přendáme do misky, přidáme na malé kousky nakrájená sušená rajčata a přilijeme asi 100 ml olivového oleje. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a necháme chvíli odstát.
04.Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme v rozpálené grilovací pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Každou bruschettu zlehka potřeme česnekem.
05.Na talíř naservírujeme bruschetty potřené salsou. Na ně položíme špízy, které ještě můžeme pokapat salsou. K jídlu se hodí malý listový salát, který stačí osolit, opepřit a pokapat olivovým olejem a citronovou šťávou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT