Špíz se sýrem halloumi a bylinkovou salsou

play Přehrát video recept
Špíz se sýrem halloumi a bylinkovou salsou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si vynikající špíz se sýrem halloumi a bylinkovou salsou podle receptu Marcela Ihnačáka s nádechem Řecka.

Tagy

Party

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kedlubna
  • 2 × papriky (žlutá a červená)
  • 100 g žampionů (hnědé a bílé)
  • 225 g sýru halloumi Eridanous
  • 100 g plátků anglické slaniny Pikok
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron
  • 2 hrsti bylinek (máta, listová petržel, bazalka)
  • 70 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 1 × bageta
  • 1 × stroužek česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 603 kJ / 622 kcal

Bílkoviny

26,60 g

Tuky

38,20 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

4,20 g

Sacharidy

44,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Špíz se sýrem halloumi

01.Zeleninu a houby omyjeme a osušíme. Kedlubnu oloupeme, papriky zbavíme semínek a oboje nakrájíme na menší kousky. Žampiony rozdělíme podle velikosti na poloviny nebo čtvrtiny. Sýr nakrájíme na stejně velké kousky jako ostatní suroviny a část obalíme v plátcích slaniny.

02.Připravené kousky sýra napichujeme střídavě na špejle s nakrájenou zeleninou a žampiony. Osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Na konec přidáme máslo a pokapeme citronovou šťávou.

Bylinková salsa se sušenými rajčaty

03.Omyté a osušené bylinky nasekáme nadrobno, přendáme do misky, přidáme na malé kousky nakrájená sušená rajčata a přilijeme asi 100 ml olivového oleje. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a necháme chvíli odstát.

Bruschetty

04.Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme v rozpálené grilovací pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Každou bruschettu zlehka potřeme česnekem.

Servírování

05.Na talíř naservírujeme bruschetty potřené salsou. Na ně položíme špízy, které ještě můžeme pokapat salsou. K jídlu se hodí malý listový salát, který stačí osolit, opepřit a pokapat olivovým olejem a citronovou šťávou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo