Španělské koblihy s čokoládovou polevou

Španělské koblihy s čokoládovou polevou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 33×
kuchyně

Kuchyně

Španělská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Churros jsou typické španělské koblihy, které podáváme s čokoládovou polevou. Ochutnejte recept kuchynelidlu.cz.

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 1 × sklenice vody
  • 125 g másla Pilos
  • 1 × sklenice hladké mouky Castello
  • 1 × špetka soli
  • 3 × středně velké vejce
  • 1 × moučkový nebo vanilkový cukr Castello
  • rostlinný olej Promienna

Čokoládová omáčka

  • 150 ml čokolády Fin Carré, nejlépe hořké
  • 100 ml smetany Pilos (30 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 044 kJ / 488 kcal

Bílkoviny

8,30 g

Tuky

35,80 g

Vláknina

3,40 g

Sůl

0,21 g

Sacharidy

34,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Do menšího hrnce dáme vařit vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu, pomalu přisypáváme mouku se špetkou soli a neustále mícháme, až se všechny přísady spojí. Směs by se neměla lepit na okraj hrnce. Necháme vychladnout a postupně vmícháme vejce.

02.V hrnci nebo hlubší pánvi rozpálíme olej. Připraveným těstem naplníme sáček na zdobení, opatrně vymáčkneme asi 7 cm dlouhé pásky přímo do oleje a smažíme dozlatova. Hotové španělské koblihy zbavíme přebytečného tuku pomocí papírového ubrousku a posypeme moučkovým nebo vanilkovým cukrem.

Čokoládová omáčka

03.Do rozehřátého hrnce nalijeme smetanu a mícháme. Do horké smetany přidáme na kostičky nalámanou čokoládu a mícháme, až se úplně rozpustí. Horkou omáčku podáváme v miskách a namáčíme v ní španělské koblihy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo