Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte recept na rychlý oběd? Vyzkoušejte špagety s krůtím masem, rajčaty a fenyklem podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 295 kJ / 549 kcal
Bílkoviny
29,90 g
Tuky
17,70 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
62,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme v pánvi s trochou olivového oleje. Po chvíli přidáme na malé kousky nakrájený fenykl. Osolíme, opepříme a dále restujeme. Přidáme krůtí prsa nakrájená na malé kostky. Příliš nemícháme, aby se maso nezačalo dusit, osolíme a opepříme.
02.Mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě špagety „al dente“ (8 – 9 minut), scedíme a necháme okapat.
03.Jakmile maso zezlátne, přidáme do pánve sušená rajčata nakrájená nadrobno a cherry rajčata na poloviny. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Stáhneme z ohně, přidáme nasekanou listovou petržel a špagety a důkladně promícháme.
04.Špagety podáváme v hlubším talíři posypané hoblinkami parmezánu a nasekanou petrželovou natí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT