Špagety s rajčaty, fenyklem a krůtím masem

play Přehrát video recept
Špagety s rajčaty, fenyklem a krůtím masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept na rychlý oběd? Vyzkoušejte špagety s krůtím masem, rajčaty a fenyklem podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × fenykl
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 250 g špaget Combino
  • 140 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 250 g cherry rajčat
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 × hrst čerstvé petrželové natě
  • hoblinky parmezánu Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 295 kJ / 549 kcal

Bílkoviny

29,90 g

Tuky

17,70 g

Vláknina

7,60 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

62,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme v pánvi s trochou olivového oleje. Po chvíli přidáme na malé kousky nakrájený fenykl. Osolíme, opepříme a dále restujeme. Přidáme krůtí prsa nakrájená na malé kostky. Příliš nemícháme, aby se maso nezačalo dusit, osolíme a opepříme.

02.Mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě špagety „al dente“ (8 – 9 minut), scedíme a necháme okapat.

03.Jakmile maso zezlátne, přidáme do pánve sušená rajčata nakrájená nadrobno a cherry rajčata na poloviny. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Stáhneme z ohně, přidáme nasekanou listovou petržel a špagety a důkladně promícháme.

Servírování

04.Špagety podáváme v hlubším talíři posypané hoblinkami parmezánu a nasekanou petrželovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo