Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Špagety – rychlé a výtečné jídlo. A co teprve s krevetami a lehce pikantní omáčkou podle receptu Marcela Ihnačáka. Základem pikantní omáčky je kromě česneku ještě pálivá paprička, takže si intenzitu pálivosti můžete upravit díky přidání nebo ubrání paprikových semínek. Do omáčky pak patří ještě smetana, bílé suché víno, baby špenát a samozřejmě samotné krevety. Těstoviny pak smícháte přímo pánvi s krevetovou salsou a můžete servírovat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 427 kJ / 580 kcal
Bílkoviny
24,60 g
Tuky
29,90 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
51,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě. Když se špagety vaří, dáme na rozehřátou pánev s olejem orestovat nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky i nasekané pálivé papričky bez semínek. Přihodíme krevety a ochutíme solí a pepřem. Podlijeme vínem, chvíli povaříme, a jakmile se z vína odpaží alkohol, přilijeme smetanu. Ochutíme podle potřeby solí a pepřem. Stáhneme z ohně a přihodíme mladý špenát.
02.Scezené špagety dáme ke krevetám. Přidáme nahrubo nasekanou bazalku a pokapeme šťávou z citronu.
03.Špagety s krevetami a pikantní krémovou omáčkou ozdobíme lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT