Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
Řecký salát plný všemožné zeleniny a sýru feta je skvělou lehkou večeří vhodnou zejména na teplé letní dny. 😎 Jak si ale na něj připravit ideální dresink? Jednoduchý video návod natočil šéfkuchař Roman Paulus. Budete potřebovat několik základních surovin, jako jsou například česnek, olej nebo červený vinný ocet, a bylinky – oregano, kopr a petržel. 🍃 Míchání samotného dresinku je pak hračka – stačí použít dostatečně velkou uzavíratelnou sklenici a všechny suroviny pořádně protřepat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
880 kJ / 210 kcal
Bílkoviny
0,30 g
Tuky
23,00 g
Vláknina
0,30 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
1,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Olivový olej, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř, oregano, nasekaný čerstvý kopr, petržel a česnek nandáme do sklenice, dobře uzavřeme a protřepeme stejně jako míchaný drink.
02.Podáváme s řeckým nebo jiným salátem.
Samotný dresink skladujeme ve stejné uzavřené sklenici v lednici, kde vydrží až 4 dny.
03.Recept na rychlý řecký salát:
04.Červenou cibuli nakrájíme na nudličky. Papriku, rajčata, okurky a feta sýr nakrájíme na kostky. Vše důkladně promícháme, přelijeme dresinkem a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT