Smažený vepřový závitek s restovanou hlívou ústřičnou

play Přehrát video recept
Smažený vepřový závitek s restovanou hlívou ústřičnou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si dokonalé vepřové závitky s pestem a hlívou ústřičnou. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vepřové řízky XXL Čerstvá porce
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 3 × lžíce pesta alla Genovese Baresa
  • 50 g sýra grana padano Lovilio
  • 12 × lístku čerstvé bazalky
  • hladká mouka Castello
  • 2 × vejce “M“
  • strouhanka Castello
  • rostlinný olej Promienna
  • 300 g hlívy ústřičné
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 × stroužky česneku
  • 50 ml suchého bílého vína Rulandské šedé Znovín Znojmo
  • čerstvá petrželová nať 

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 230 kJ / 1 012 kcal

Bílkoviny

60,90 g

Tuky

60,50 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

53,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Umyté a­ osušené vepřové řízky překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Každý plátek opepříme, osolíme, potřeme lžicí pesta, posypeme nastrouhaným sýrem grana padano a nasekanou bazalkou. Zabalíme je do menší rolády a sepneme pomocí špejle. Takto připravené závitky obalíme v­ klasickém trojobale – v hladké mouce, rozšlehaném vejci a­ strouhance. Závitky smažíme v­ pánvi s­ rozpáleným rostlinným olejem dozlatova ze všech stran. Poté je přendáme na kuchyňskou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku. Před servírováním odstraníme špejle.

02.Z omyté a osušené hlívy odřežeme spodní části, které jsou tvrdší, a zbylé části natrháme na proužky široké asi 1 cm. V rozehřáté pánvi s­ trochou olivového oleje krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek. Přidáme hlívu, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Podlejeme vínem a­ počkáme, až se odpaří alkohol. Na závěr přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.

03.Na talíř naservírujeme porci restované hlívy a­ na ni na plátky nakrájený závitek. Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem grana padano a dozdobíme lístkem bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo