Smažené dršťky s pečenými bramborami a tatarskou omáčkou

play Přehrát video recept
Smažené dršťky s pečenými bramborami a tatarskou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Slovenská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

Pokud znáte dršťky (neboli často nesprávně „držky“ či „dršky”) jen v podobě dršťkové polévky, zpozorněte! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na dršťky smažené v trojobale, které zachutnají i těm, kteří nemají tuto pochoutku zrovna příliš v oblibě. Samotné smažení je jednoduchá záležitost, a tak si během toho zvládnete připravit i přílohu v podobě pečených brambor nebo jednoduchou tatarskou omáčku z majonézy, nakládaných okurek a trochy česneku.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg brambory
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 500 g hovězí dršťky
  • 4 × vejce „M“
  • 150 g hladká mouka Belbake
  • 350 g strouhanka Belbake
  • 1 l rostlinný olej Vita D´or
  • 150 g majonéza Kania
  • 1 × stroužek česnek
  • 2 × nakládané okurky Freshona
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 1 × hrst mix listových salátů
  • 0,5 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 019 kJ / 1 439 kcal

Bílkoviny

43,50 g

Tuky

77,60 g

Vláknina

13,30 g

Sůl

3,90 g

Sacharidy

138,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Umyté brambory se slupkou nakrájíme na měsíčky. Přendáme na plech, polijeme olivovým 

02.olejem, ochutíme solí, pepřem, nasekaným rozmarýnem, promícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 45 minut. 

03.Dršťky uvaříme doměkka. Vejce osolíme, opepříme a rozšleháme. Dršťky obalíme v trojobalu (nejprve v mouce, následně v rozšlehaných vejcích, a nakonec ve strouhance). Nadbytečnou mouku oklepeme a opečeme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Hotové dršťky přendáme na talíř vystlaný papírovými utěrkami a osolíme.

04.Majonézu v misce smícháme se strouhaným česnekem a okurkami. Přidáme jednu nasekanou lahůdkovou cibulku, sůl, pepř a důkladně promícháme. Mix listových salátů ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem. 

05.Smažené dršťky servírujeme s pečenými bramborami, listovým salátem a tatarskou omáčkou, kterou ještě po povrchu posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo