Kuchyně
Česká, Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Pokud znáte dršťky (neboli často nesprávně „držky“ či „dršky”) jen v podobě dršťkové polévky, zpozorněte! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na dršťky smažené v trojobale, které zachutnají i těm, kteří nemají tuto pochoutku zrovna příliš v oblibě. Samotné smažení je jednoduchá záležitost, a tak si během toho zvládnete připravit i přílohu v podobě pečených brambor nebo jednoduchou tatarskou omáčku z majonézy, nakládaných okurek a trochy česneku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 019 kJ / 1 439 kcal
Bílkoviny
43,50 g
Tuky
77,60 g
Vláknina
13,30 g
Sůl
3,90 g
Sacharidy
138,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umyté brambory se slupkou nakrájíme na měsíčky. Přendáme na plech, polijeme olivovým
02.olejem, ochutíme solí, pepřem, nasekaným rozmarýnem, promícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 45 minut.
03.Dršťky uvaříme doměkka. Vejce osolíme, opepříme a rozšleháme. Dršťky obalíme v trojobalu (nejprve v mouce, následně v rozšlehaných vejcích, a nakonec ve strouhance). Nadbytečnou mouku oklepeme a opečeme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Hotové dršťky přendáme na talíř vystlaný papírovými utěrkami a osolíme.
04.Majonézu v misce smícháme se strouhaným česnekem a okurkami. Přidáme jednu nasekanou lahůdkovou cibulku, sůl, pepř a důkladně promícháme. Mix listových salátů ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem.
05.Smažené dršťky servírujeme s pečenými bramborami, listovým salátem a tatarskou omáčkou, kterou ještě po povrchu posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT