Smažená treska v těstíčku, s hráškem a mátou

play Přehrát video recept
Smažená treska v těstíčku, s hráškem a mátou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Britská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Naučíte se, jak rybu správně osmažit a hlavně jak připravit hráškové pyré, které ji krásně doplní. Na závěr můžete přidat lehkou zeleninovou ozdobu z rajčat, cibule a řapíkatého celeru, jako to udělal Roman Paulus, nebo si osmažit bramborové hranolky a dopřát si tak zajímavou variaci na klasické britské fish and chips.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × větší cibule  
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 650 g mraženého hrášku Freshona
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany Pilos (33 % tuku)
  • 600 g filetů tresky tmavé
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 × lžíce hladké mouky Belbake + na obalení
  • 3 × lžíce bramborového škrobu Belbake
  • 1 × lžička kypřicího prášku Castello
  • 1 × vejce „M“
  • 150 ml bílého suchého vína Soave
  • rostlinný olej Vita
  • 10 × lístků čerstvé máty + na ozdobu
  • 1 × červená cibule
  • 2 × řapíky celeru
  • 8 × cherry rajčátek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 826 kJ / 675 kcal

Bílkoviny

42,20 g

Tuky

31,50 g

Vláknina

11,70 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

51,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci rozehřejeme lžíci másla a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, 500 g hrášku, podlijeme vývarem a smetanou a necháme asi 5 minut probublávat.

Jak připravit domácí zeleninový vývar se naučíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Tresku nakrájíme na hranolky, okořeníme a obalíme v mouce a posléze ve vinném těstíčku, které si připravíme dle našeho receptu z triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Tresku smažíme v rozehřátém rostlinném oleji dozlatova. Hotové přendáme na papírové utěrky a lehce osolíme.

03.Provařený hrášek ochutíme lístky máty a rozmixujeme tyčovým mixérem nahrubo. Osolíme a opepříme.

04.V hrnci rozehřejeme lžíci másla na kterém zpěníme červenou cibuli nakrájenou na nudličky, řapíkatý celer na kousky, 150 g hrášku, cherry rajčata překrojená na poloviny, sůl a pepř. Prohřejeme a servírujeme.

05.Podáváme porci hráškového pyré s orestovanou zeleninou a několika špalíčky smažené ryby. Ozdobíme lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo