Kuchyně
Britská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 826 kJ / 675 kcal
Bílkoviny
42,20 g
Tuky
31,50 g
Vláknina
11,70 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
51,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozehřejeme lžíci másla a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lístky čerstvého tymiánu, 500 g hrášku, podlijeme vývarem a smetanou a necháme asi 5 minut probublávat.
Jak připravit domácí zeleninový vývar se naučíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Tresku nakrájíme na hranolky, okořeníme a obalíme v mouce a posléze ve vinném těstíčku, které si připravíme dle našeho receptu z triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Tresku smažíme v rozehřátém rostlinném oleji dozlatova. Hotové přendáme na papírové utěrky a lehce osolíme.
03.Provařený hrášek ochutíme lístky máty a rozmixujeme tyčovým mixérem nahrubo. Osolíme a opepříme.
04.V hrnci rozehřejeme lžíci másla na kterém zpěníme červenou cibuli nakrájenou na nudličky, řapíkatý celer na kousky, 150 g hrášku, cherry rajčata překrojená na poloviny, sůl a pepř. Prohřejeme a servírujeme.
05.Podáváme porci hráškového pyré s orestovanou zeleninou a několika špalíčky smažené ryby. Ozdobíme lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT