Smažená kuřecí prsa s bylinkovým máslem

play Přehrát video recept
Smažená kuřecí prsa s bylinkovým máslem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuřecí prsa

  • 720 g kuřecích prsou s kostí bez kůže Řezníkova čerstvá porce (4 řízky)
  • 100 g bylinkového másla (4 lžíce másla, 1 lžička worcestrové omáčky, sůl, pepř, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 stroužky česneku, listová petržel, čerstvá bazalka, citronová šťáva)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Castello na obalování
  • 1 × vejce „M“ na obalování
  • strouhanka Castello na obalování
  • přepuštěné máslo na smažení

Opečené brambory

  • 200 g vařených brambor ve slupce (menší kusy)
  • řepkový olej Promienna
  • listová petržel

Omáčka

  • 2 × lžíce majonézy Mikado
  • 2 × lžíce smetanového bílého jogurtu Pilos (10 % tuku)
  • 2 × lžíce francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • bílý vinný ocet Acentino na zředění v případě potřeby

Salát

  • 400 g mix listových salátů (polníček, rukola, insalatina)
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 × citron (šťáva)
  • cukr krystal Castello
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 800 kJ / 908 kcal

Bílkoviny

52,30 g

Tuky

56,80 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

44,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuřecí prsa

01.Kuřecí prsa vykostíme a získáme tak 4 řízky, které nařízneme tak, že vznikne kapsa. Vzniklou kapsu naplníme pomocí cukrářského sáčku bylinkovým máslem, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Smažíme pomalu na přepuštěném másle, poté ještě dopečeme 7 – 10 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

02.Tip: Jak připravit přepuštěné máslo, se dozvíte v jednom z triků Kulinářské akademie Lidlu.

Opečené brambory

03.Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na čtvrtiny a opečeme v pánvi s přepuštěným máslem, osolíme a před dokončením přidáme nasekanou listovou petržel.

Omáčka

04.Majonézu smícháme s jogurtem a hořčicí, osolíme, opepříme a přilijeme trochu octa.

Salát

05.Listové saláty smícháme s rajčaty nakrájenými na kousky a namarinujeme zálivkou, kterou připravíme z citronové šťávy, olivového oleje, soli, pepře a cukru. Přidáme bazalku a listovou petržel natrhané na menší kousky a zamícháme.

Servírování

06.Z kuřecích prsou odstraníme párátka a podáváme s listovým salátem a pečenými bramborami s petrželkou, omáčku podáváme v misce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo