Kuchyně
Řecká
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Existuje snad nějaký masožravec, který by nemiloval smažená kuřecí křidélka? Připravte si je podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který je před smažením obaluje ve směsi mouky a červené papriky (pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete použít místo sladké pálivou papriku). Zatímco se budou křidélka smažit, můžete rozmixovat brambory s máslem v jemnou bramborovou kaši a namíchat jednoduchý salát s jarní cibulkou a citronovou šťávou. Nejlépe si nakonec pochutnáte, když budete vše podávat s dipem v podobě chutného ajvaru.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 616 kJ / 864 kcal
Bílkoviny
12,70 g
Tuky
51,60 g
Vláknina
10,30 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
91,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory očistíme, překrojíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Přecedíme a trochu vody z brambor odložíme bokem. K bramborám přilijeme rozpuštěné máslo, vodu z brambor a rozmixujeme dohladka.
02.Křídla překrojíme na poloviny, osolíme a opepříme. Obalíme ve směsi mouky, papriky a mletého kmínu.
03.Nadbytečnou mouku oklepeme a osmažíme v hrnci s rozpáleným olejem dokřupava.
04.Listový salát smícháme s nasekanou lahůdkovou cibulkou. Ochutíme solí, pepřem, šťávou z citronu a olivovým olejem.
05.Smažená kuřecí křidélka servírujeme s bramborovou kaší, listovým salátem a ajvarem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT