Smažená kuřecí křidélka s bramborovou kaší a ajvarem

play Přehrát video recept
Smažená kuřecí křidélka s bramborovou kaší a ajvarem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Existuje snad nějaký masožravec, který by nemiloval smažená kuřecí křidélka? Připravte si je podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který je před smažením obaluje ve směsi mouky a červené papriky (pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete použít místo sladké pálivou papriku). Zatímco se budou křidélka smažit, můžete rozmixovat brambory s máslem v jemnou bramborovou kaši a namíchat jednoduchý salát s jarní cibulkou a citronovou šťávou. Nejlépe si nakonec pochutnáte, když budete vše podávat s dipem v podobě chutného ajvaru.

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g hladká mouka Belbake
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 1 × lžička mletý kmín Kania
  • na smažení řepkový olej Vita D´or
  • 50 g máslo Pilos
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × hrst listový salát mix
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • olivový olej Primadonna
  • 60 g ajvar

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 616 kJ / 864 kcal

Bílkoviny

12,70 g

Tuky

51,60 g

Vláknina

10,30 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

91,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bramborová kaše:

01.Brambory očistíme, překrojíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Přecedíme a trochu vody z brambor odložíme bokem. K bramborám přilijeme rozpuštěné máslo, vodu z brambor a rozmixujeme dohladka. 

Smažená kuřecí křídla: 

02.Křídla překrojíme na poloviny, osolíme a opepříme. Obalíme ve směsi mouky, papriky a mletého kmínu. 

03.Nadbytečnou mouku oklepeme a osmažíme v hrnci s rozpáleným olejem dokřupava. 

Míchaný salát:

04.Listový salát smícháme s nasekanou lahůdkovou cibulkou. Ochutíme solí, pepřem, šťávou z citronu a olivovým olejem. 

Servírování:

05.Smažená kuřecí křidélka servírujeme s bramborovou kaší, listovým salátem a ajvarem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo