Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Snídaně by se neměla skládat jen ze sladkých dobrot, ale také výživově bohatých potravin. Dobrá snídaně by nás měla nasytit a zároveň nakopnout, abychom měli dostatek energie na zvládání každodenních povinností. A právě to splňuje pohanka připravená na sladko s ovocem, která je zdravá, bez lepku a hlavně hrozně dobrá. Roman Paulus vás v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu provede přípravou sladkého pohankového salátu s ovocem, který si také snadno sbalíte do práce jako svačinku.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pohanku propláchneme a vaříme v lehce osolené vodě v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody 5-8 minut. Poté celý hrnec vložíme do trouby předehřáté na 50–70 °C nebo do peřin a necháme asi 20 minut odpočinout.
02.Uvařenou pohanku smícháme s nastrouhanou hruškou, mletou skořicí, medem a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme s lesními plody a nakrájenou nektarinkou a ozdobíme čerstvou mátou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT