Sekaná ve slanině s lečem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Poctivá domácí sekaná zabalená ve slanině podávaná se sytým vegetariánským zeleninovým lečem. Milovníci klasické české kuchyně zajásají, jakmile tuto oblíbenou pochoutku na stole zahlédnou.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Sekaná

  • 800 g vepřového mletého maso 100% Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst sekané listové petržele
  • 1 × cibule
  • pálivá mletá paprika Kania
  • 2 × bio vejce “M”
  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × housky
  • 250 ml plnotučného mléka Pilos
  • 2 × lžíce plnotučné hořčice Kania
  • 200 g delikatesní slaniny Dulano

Lečo

  • řepkový olej Vita D'or
  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × červené cibule
  • 1 × červená paprika
  • 1 × žlutá paprika
  • 2 × bílé papriky
  • 10 × cherry rajčat
  • 200 g bio krájených rajčat Freshona
  • 2 × lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
  • 4 × bio vejce “M”
  • 400 g malých brambor

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 069 kJ / 1 211 kcal

Bílkoviny

62,10 g

Tuky

82,40 g

Vláknina

8,50 g

Sůl

4,00 g

Sacharidy

55,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Sekaná:

01.Pečivo (nejlépe z předešlého dne) namočíme do mléka a necháme nasáknout.

02.Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou petržel a cibuli, mletou papriku, vejce, prolisovaný česnek, vyždímané pečivo, hořčici a dobře promícháme.

03.Mokrýma rukama vytvarujeme dvě šišky, které ozdobně zabalíme do slaniny a vložíme do pekáče s trochou vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40-45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.

Lečo:

04.Cibuli a papriky nakrájíme na nudličky, stroužky česneku na plátky a cherry rajčata na čtvrtky.

05.Cibuli a česnek orestujeme na oleji, přidáme papriky, osolíme, opepříme, zarestujeme a přidáme cherry a sekaná rajčata. Dusíme na mírném plameni do měkka a ke konci dokončíme rozšlehanými vejci a sekanou listovou petrželí. Vejce by neměla být úplně sražená, ale spíše krémová.

Podávání:

06.Malé brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, rozpůlíme a smažíme dozlatova na rozpáleném rostlinném oleji.

07.Podáváme v hlubokém talíři, kam servírujeme lečo s plátky sekané a opečenými bramborami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo