Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Poctivá domácí sekaná zabalená ve slanině podávaná se sytým vegetariánským zeleninovým lečem. Milovníci klasické české kuchyně zajásají, jakmile tuto oblíbenou pochoutku na stole zahlédnou.
Energie
5 069 kJ / 1 211 kcal
Bílkoviny
62,10 g
Tuky
82,40 g
Vláknina
8,50 g
Sůl
4,00 g
Sacharidy
55,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pečivo (nejlépe z předešlého dne) namočíme do mléka a necháme nasáknout.
02.Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou petržel a cibuli, mletou papriku, vejce, prolisovaný česnek, vyždímané pečivo, hořčici a dobře promícháme.
03.Mokrýma rukama vytvarujeme dvě šišky, které ozdobně zabalíme do slaniny a vložíme do pekáče s trochou vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40-45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
04.Cibuli a papriky nakrájíme na nudličky, stroužky česneku na plátky a cherry rajčata na čtvrtky.
05.Cibuli a česnek orestujeme na oleji, přidáme papriky, osolíme, opepříme, zarestujeme a přidáme cherry a sekaná rajčata. Dusíme na mírném plameni do měkka a ke konci dokončíme rozšlehanými vejci a sekanou listovou petrželí. Vejce by neměla být úplně sražená, ale spíše krémová.
06.Malé brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, rozpůlíme a smažíme dozlatova na rozpáleném rostlinném oleji.
07.Podáváme v hlubokém talíři, kam servírujeme lečo s plátky sekané a opečenými bramborami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT