Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Poctivá domácí sekaná zabalená ve slanině podávaná se sytým vegetariánským zeleninovým lečem. Milovníci klasické české kuchyně zajásají, jakmile tuto oblíbenou pochoutku na stole zahlédnou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 069 kJ / 1 211 kcal
Bílkoviny
62,10 g
Tuky
82,40 g
Vláknina
8,50 g
Sůl
4,00 g
Sacharidy
55,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pečivo (nejlépe z předešlého dne) namočíme do mléka a necháme nasáknout.
02.Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou petržel a cibuli, mletou papriku, vejce, prolisovaný česnek, vyždímané pečivo, hořčici a dobře promícháme.
03.Mokrýma rukama vytvarujeme dvě šišky, které ozdobně zabalíme do slaniny a vložíme do pekáče s trochou vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40-45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
04.Cibuli a papriky nakrájíme na nudličky, stroužky česneku na plátky a cherry rajčata na čtvrtky.
05.Cibuli a česnek orestujeme na oleji, přidáme papriky, osolíme, opepříme, zarestujeme a přidáme cherry a sekaná rajčata. Dusíme na mírném plameni do měkka a ke konci dokončíme rozšlehanými vejci a sekanou listovou petrželí. Vejce by neměla být úplně sražená, ale spíše krémová.
06.Malé brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, rozpůlíme a smažíme dozlatova na rozpáleném rostlinném oleji.
07.Podáváme v hlubokém talíři, kam servírujeme lečo s plátky sekané a opečenými bramborami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT