Salát z lososa s limetkou a mangem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept na opravdu skvělý asijský salát s lososem a mangem podle Romana Pauluse. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g čerstvého lososa - filety
  • 4 × šalotky
  • rostlinný olej Promienna
  • 5 × velkých červených pálivých papriček
  • 50 g přírodního třtinového cukru Belbake
  • 3 × lžíce rybí omáčky Vitasia
  • 100 ml šťávy z limetek
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × červená cibule
  • 1 × mango
  • čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 853 kJ / 443 kcal

Bílkoviny

32,60 g

Tuky

19,90 g

Vláknina

3,20 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

32,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Smažená šalotka

01.3 šalotky nakrájíme na nudličky a vložíme do většího množství horkého oleje. Šalotku vkládáme postupně a smažíme při nižší teplotě dozlatova. Poté vyndáme na ubrousek a necháme okapat přebytečný olej.

Dresink

02.Chilli papričky nakrájíme na menší kousky a zbavíme semínek (máte-li rádi pálivá jídla, můžete semínka nechat). Vložíme do mixéru, přidáme třtinový cukr a rybí omáčku a rozmixujeme. Přilijeme limetkovou šťávu a opět rozmixujeme. Dresink přelijeme do misky a dochutíme.

Pošírovaný losos

03.Do pánve s horkou vodu přidáme na nudličky nakrájenou šalotku, osolíme a při teplotě 90 °C uvaříme rybu tak, aby se pouze prohřála, ale uvnitř zůstala téměř syrová. Po vyndání z vody lososa rozebereme na malé kousky.

Salát

04.Červenou cibuli nakrájíme na nudličky a mango na kostičky, smícháme s kousky lososa a přelijeme dresinkem. Přidáme lístky máty a dobře zamícháme.

Servírování

05.Salát naservírujeme na talíř, přelijeme dresinkem a ozdobíme smaženou šalotkou a lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo