Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept na opravdu skvělý asijský salát s lososem a mangem podle Romana Pauluse. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 853 kJ / 443 kcal
Bílkoviny
32,60 g
Tuky
19,90 g
Vláknina
3,20 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
32,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.3 šalotky nakrájíme na nudličky a vložíme do většího množství horkého oleje. Šalotku vkládáme postupně a smažíme při nižší teplotě dozlatova. Poté vyndáme na ubrousek a necháme okapat přebytečný olej.
02.Chilli papričky nakrájíme na menší kousky a zbavíme semínek (máte-li rádi pálivá jídla, můžete semínka nechat). Vložíme do mixéru, přidáme třtinový cukr a rybí omáčku a rozmixujeme. Přilijeme limetkovou šťávu a opět rozmixujeme. Dresink přelijeme do misky a dochutíme.
03.Do pánve s horkou vodu přidáme na nudličky nakrájenou šalotku, osolíme a při teplotě 90 °C uvaříme rybu tak, aby se pouze prohřála, ale uvnitř zůstala téměř syrová. Po vyndání z vody lososa rozebereme na malé kousky.
04.Červenou cibuli nakrájíme na nudličky a mango na kostičky, smícháme s kousky lososa a přelijeme dresinkem. Přidáme lístky máty a dobře zamícháme.
05.Salát naservírujeme na talíř, přelijeme dresinkem a ozdobíme smaženou šalotkou a lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT