Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
25 min.
Obtížnost
Začátečník
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a ochutnejte sýr halloumi podle receptu Marcela Ihnačáka s chřestovým salátem a dresinkem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 623 kJ / 388 kcal
Bílkoviny
18,80 g
Tuky
27,50 g
Vláknina
5,10 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
21,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do misky vložíme dijonskou hořčici, med a balsamico a zlehka promícháme. Za stálého míchání přilijeme asi 100 ml olivového oleje. Osolíme, opepříme a přidáme 1 rozmáčknutý stroužek česneku. Ještě jednou promícháme a necháme odpočinout.
02.Chřest očistíme pomocí škrabky do ⅔ (hlavičky neloupeme) a omyjeme. Odřežeme dřevnaté konce (asi 1 – 2 cm) a zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Scedíme, pokapeme olivovým olejem a necháme trochu vychladnout.
03.Očištěnou okurku rozřízneme na poloviny, pomocí lžičky vydlabeme jadérka a nakrájíme na menší kousky. Přendáme do misky a postupně přidáme zbylou zeleninu – na menší kousky nakrájené ředkvičky, cherry rajčata na čtvrtiny, pálivou papričku zbavenou semínek nakrájenou na proužky, lahůdkovou cibulku na kolečka a zblanšírovaný chřest na menší kousky (hlavičky se nemusí krájet). Osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Na konec přidáme omytou a osušenou rukolu a polníček a ještě jednou promícháme.
04.Sýr halloumi rozřízneme na poloviny a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Před servírováním nakrájíme na tenké plátky.
05.Na talíř naservírujeme porci salátu, na něj plátky sýra halloumi a vše pokapeme balsamicovým dresinkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT