Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si chutnou podzimní kompozici podle Marcela Ihnačáka - kuřecí salát s gorgonzolou, prosciuttem, ořechy a hroznovým vínem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 136 kJ / 749 kcal
Bílkoviny
48,10 g
Tuky
45,90 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
32,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce nalijeme víno, trochu vody a přisypeme goji. Vaříme na mírném plameni, až trochu změknou.
02.Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme, posypeme lístky tymiánu a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Zároveň můžeme v pánvi opéct i plátky prosciutta dokřupava. Opečená kuřecí prsa zabalíme do alobalu a necháme několik minut odpočívat. Před podáváním nakrájíme na tenké plátky.
03.Omytá a osušená salátová srdíčka nakrájíme na menší kousky a přendáme do misky. Přidáme hroznové víno překrojené na poloviny, scezené goji a kousky gorgonzoly. Salát ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem a promícháme. Přidáme ořechy, které jsme předtím zlehka opekli, a křupavé prosciutto nakrájené na menší kousky a opět promícháme.
04.Tip: Na přípravu salátu můžeme použit i insalatinu a rukolu.
05.Na talíř naservírujeme porci salátu, plátky kuřecích prsou a posypeme hoblinkami parmezánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT