Salát s kuřecím masem a gorgonzolou

play Přehrát video recept
Salát s kuřecím masem a gorgonzolou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si chutnou podzimní kompozici podle Marcela Ihnačáka -  kuřecí salát s gorgonzolou, prosciuttem, ořechy a hroznovým vínem.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 30 g sušených goji Alesto
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 200 g kuřecích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × plátky prosciutta
  • 2 × salátová srdíčka
  • 150 g růžových hroznů
  • 100 g gorgonzoly dolce Lovilio
  • 1 × citron
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • hoblinky parmezánu Lovilio (na ozdobu)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 136 kJ / 749 kcal

Bílkoviny

48,10 g

Tuky

45,90 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

32,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do hrnce nalijeme víno, trochu vody a přisypeme goji. Vaříme na mírném plameni, až trochu změknou.

02.Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme, posypeme lístky tymiánu a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Zároveň můžeme v pánvi opéct i plátky prosciutta dokřupava. Opečená kuřecí prsa zabalíme do alobalu a necháme několik minut odpočívat. Před podáváním nakrájíme na tenké plátky.

03.Omytá a osušená salátová srdíčka nakrájíme na menší kousky a přendáme do misky. Přidáme hroznové víno překrojené na poloviny, scezené goji a kousky gorgonzoly. Salát ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem a promícháme. Přidáme ořechy, které jsme předtím zlehka opekli, a křupavé prosciutto nakrájené na menší kousky a opět promícháme.

04.Tip: Na přípravu salátu můžeme použit i insalatinu a rukolu.

Servírování

05.Na talíř naservírujeme porci salátu, plátky kuřecích prsou a posypeme hoblinkami parmezánu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo