Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte rychlý sváteční recept? Vyzkoušejte netradiční salát s dýní, barevnými noky a kozím sýrem podle Romany Böhmové. Jako z luxusní restaurace, přitom snadný na přípravu.
Energie
1 502 kJ / 359 kcal
Bílkoviny
12,90 g
Tuky
14,00 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
43,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Dýni omyjeme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 20–25 minut, až dýně změkne a lehce zkaramelizuje.
02.Noky uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené noky přendáme do rozehřáté pánve s olivovým olejem, opečeme a necháme trochu vychladnout.
03.Zálivku připravíme ve větší míse smícháním olivového oleje, balsamica a medu, podle chuti osolíme a opepříme.
04.Do mísy se zálivkou přidáme pečenou dýni, rukolu a polníček a promícháme. Přidáme teplé orestované noky a lehce promícháme.
05.Salát naservírujeme na talíř, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a přidáme kousky kozího sýra.
Místo vlašských ořechů můžete použít dýňová semínka.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT