Kuchyně
Španělská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Rýže s masem, po které se jen zapráší. Dnešní recept Kuchyně Lidlu pochází ze španělské kuchyně. Sami si můžete zvolit, jestli bude rýže pořádně ostrá nebo jen trochu pikantní
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 068 kJ / 733 kcal
Bílkoviny
35,30 g
Tuky
43,10 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
47,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozehřejeme olej, nasypeme rýži, osolíme a krátce opražíme. Potom ji zalijeme vroucí vodou asi 1 cm nad povrch. Promícháme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 15 minut.
02.Do větší pánve s rozehřátým olejem postupně dáme nadrobno nakrájenou cibuli, chorizo, česnek, pálivé papričky zbavené semínek, mleté maso, sůl a pepř. Restujeme, dokud směs nezíská zlatohnědou barvu. Posypeme kmínem, přidáme na menší kousky natrhané nebo překrojené olivy. Podlijeme vínem a chvilku povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Zalijeme rajčaty a promícháme. Do hotové směsi přisypeme připravenou rýži, dochutíme nasekanou listovou petrželí a opět promícháme.
03.Rýži servírujeme v hlubokém talíři nebo misce. Dozdobíme lístky polníčku a půlkou citronu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT