Rýže na španělský způsob
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Španělská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Rýže s masem, po které se jen zapráší. Dnešní recept Kuchyně Lidlu pochází ze španělské kuchyně. Sami si můžete zvolit, jestli bude rýže pořádně ostrá nebo jen trochu pikantní

Tagy

Světová kuchyně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg mletého masa mix Řezníkova čerstvá porce
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 300 g kulatozrnné rýže Arborio Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × cibule
  • 50 g choriza Sol&Mar
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × pálivé papričky (zelená, červená)
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • celý kmín Kania
  • 1 × hrst zelených oliv bez pecek Baresa
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • čerstvá listová petržel
  • 1 × hrst polníčku
  • 2 × citrony

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 068 kJ / 733 kcal

Bílkoviny

35,30 g

Tuky

43,10 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

47,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci rozehřejeme olej, nasypeme rýži, osolíme a krátce opražíme. Potom ji zalijeme vroucí vodou asi 1 cm nad povrch. Promícháme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 15 minut. 

02.Do větší pánve s rozehřátým olejem postupně dáme nadrobno nakrájenou cibuli, chorizo, česnek, pálivé papričky zbavené semínek, mleté maso, sůl a pepř. Restujeme, dokud směs nezíská zlatohnědou barvu. Posypeme kmínem, přidáme na menší kousky natrhané nebo překrojené olivy. Podlijeme vínem a chvilku povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Zalijeme rajčaty a promícháme. Do hotové směsi přisypeme připravenou rýži, dochutíme nasekanou listovou petrželí a opět promícháme.

Servírování:

03.Rýži servírujeme v hlubokém talíři nebo misce. Dozdobíme lístky polníčku a půlkou citronu.  

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo