Rychlé penne s rajčatovou omáčkou a sýrem Grana Padano

play Přehrát video recept
Rychlé penne s rajčatovou omáčkou a sýrem Grana Padano
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 24×
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Těstoviny jsou většinou hotové za pár minut. To platí i o receptu na penne s rajčatovou omáčkou a sýrem Grana Padano, který najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • sýr Grana Padano Lovilio
  • 400 g penne rigate Combino
  • sůl
  • 8 × stroužků česneku
  • olivový olej Luccese
  • 100 ml bílého vína Soave classico
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Nostia
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 8 × cherry rajčat
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 014 kJ / 481 kcal

Bílkoviny

14,90 g

Tuky

9,30 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

79,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Penne rigate

01.Penne vaříme za občasného míchání asi 12 minut v osolené vroucí vodě, poté scedíme přes sítko. Těstoviny vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později v pánvi s omáčkou.

Omáčka

02.Oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky, které pomalu orestujeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Česnek opékáme dozlatova, nesmí se ale spálit. Podlijeme bílým vínem, necháme krátce povařit, přidáme krájená rajčata, opepříme a trochu osolíme.

Příprava 2 porcí

03.Aby se penne s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit maximálně 2 porce najednou. Na rozehřátou pánev přendáme polovinu omáčky a uvařených penne přímo ze sítka. Promícháme a přidáme na čtvrtky nakrájená 4 cherry rajčata a nahrubo nasekanou bazalku. Krátce povaříme, promícháme a necháme spojit.

Servírování

04.Penne servírujeme v hlubokém talíři bohatě posypané nastrouhaným sýrem Grana Padano. Před podáváním ještě opepříme, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo