Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Těstoviny jsou většinou hotové za pár minut. To platí i o receptu na penne s rajčatovou omáčkou a sýrem Grana Padano, který najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 014 kJ / 481 kcal
Bílkoviny
14,90 g
Tuky
9,30 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
79,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Penne vaříme za občasného míchání asi 12 minut v osolené vroucí vodě, poté scedíme přes sítko. Těstoviny vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později v pánvi s omáčkou.
02.Oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky, které pomalu orestujeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Česnek opékáme dozlatova, nesmí se ale spálit. Podlijeme bílým vínem, necháme krátce povařit, přidáme krájená rajčata, opepříme a trochu osolíme.
03.Aby se penne s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit maximálně 2 porce najednou. Na rozehřátou pánev přendáme polovinu omáčky a uvařených penne přímo ze sítka. Promícháme a přidáme na čtvrtky nakrájená 4 cherry rajčata a nahrubo nasekanou bazalku. Krátce povaříme, promícháme a necháme spojit.
04.Penne servírujeme v hlubokém talíři bohatě posypané nastrouhaným sýrem Grana Padano. Před podáváním ještě opepříme, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT