Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Rybí polévka patří k oblíbeným vánočním pokrmům, ale skvěle si na ní pochutnáte i v průběhu celého roku. Obzvláště pak když vyzkoušíte recept na tuto rychlou rybí polévku z lososa podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Aby mu šla práce od ruky, pozval si do kuchyně i pomocnici, se kterou připravil všechny potřebné suroviny – kromě samotného lososa to je například i česnek, lahůdková cibulka nebo brambory. Těsně před dokončením se do polévky přidává například i špenát a citronová šťáva, takže má příjemnou osvěžující středomořskou chuť.
Energie
1 300 kJ / 311 kcal
Bílkoviny
21,80 g
Tuky
9,70 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
32,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme nadrobno nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky, nasekaný česnek a pálivou papričku.
02.Do základu přidáme brambory nakrájené na kostky, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, podlijeme vínem a vaříme pod pokličkou, až brambory změknou. Poté přidáme lososa, kterého jsme stáhli z kůže a nakrájeli na malé kousky. Podlijeme vývarem a přidáme krevety. Vaříme asi dalších 5 minut. Nakonec přidáme špenát, na kolečka nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky a citronovou šťávu a promícháme.
03.Bagetu nakrájíme na kousky a opečeme v rozpálené pánvi s olejem dokřupava.
04.Rybí polévku podáváme s opečenou bagetou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT