Rychlá rybí polévka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Rybí polévka patří k oblíbeným vánočním pokrmům, ale skvěle si na ní pochutnáte i v průběhu celého roku. Obzvláště pak když vyzkoušíte recept na tuto rychlou rybí polévku z lososa podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Aby mu šla práce od ruky, pozval si do kuchyně i pomocnici, se kterou připravil všechny potřebné suroviny – kromě samotného lososa to je například i česnek, lahůdková cibulka nebo brambory. Těsně před dokončením se do polévky přidává například i špenát a citronová šťáva, takže má příjemnou osvěžující středomořskou chuť.


Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g brambory
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g loupaná rajčata Baresa
  • 50 ml bílé suché víno
  • 300 g filety z lososa
  • zeleninový vývar (podle potřeby)
  • 150 g krevety
  • 1 × hrst mladý špenát
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 1 × bageta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 300 kJ / 311 kcal

Bílkoviny

21,80 g

Tuky

9,70 g

Vláknina

3,10 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

32,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme nadrobno nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky, nasekaný česnek a pálivou papričku.  

02.Do základu přidáme brambory nakrájené na kostky, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, podlijeme vínem a vaříme pod pokličkou, až brambory změknou. Poté přidáme lososa, kterého jsme stáhli z kůže a nakrájeli na malé kousky. Podlijeme vývarem a přidáme krevety. Vaříme asi dalších 5 minut. Nakonec přidáme špenát, na kolečka nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky a citronovou šťávu a promícháme. 

03.Bagetu nakrájíme na kousky a opečeme v rozpálené pánvi s olejem dokřupava. 

04.Rybí polévku podáváme s opečenou bagetou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo