Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Pokročilý
Paštiku lze připravit z různých surovin, například rybí se žampiony.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 740 kJ / 655 kcal
Bílkoviny
64,00 g
Tuky
33,10 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
24,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pstruha zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do alobalu, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a česnek, zabalíme a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C, poté rybu vyjmeme z alobalu, necháme vychladnout a odstraníme hlavu, ocas, ploutve a páteř.
02.V pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na plátky nakrájené žampiony. Necháme vychladnout.
03.Rybu, cibuli, natvrdo uvařená vejce, 2/3 usmažených žampionů a z mléka "vyždímaný" chléb rozemeleme v mlýnku na maso. Směs promícháme se syrovými vejci a zbytkem žampionů. Dochutíme nasekanou listovou petrželí, tymiánem, paprikou, pepřem, solí a trochou muškátového oříšku a důkladně promícháme, nejlépe rukou.
04.Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem nebo potřeme máslem a posypeme strouhankou. Paštiku přendáme do formy a uhladíme navlhčenou dlaní. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT