Rybí paprikáš
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Už vás nebaví ryby pořád jenom opékat na pánvi? Zkuste změnu! Recept na rybí paprikáš přináší šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg sumečka afrického
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • celý černý pepř Kania
  • nové koření Kania
  • 3 × bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Castello na obalování
  • 1 × cuketa
  • 1 × lžíce mleté sladké papriky Kania
  • 150 ml bílého suchého vína Soave
  • vroucí voda nebo vývar
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • citronu (šťáva)
  • 4 × ciabatty
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 649 kJ / 633 kcal

Bílkoviny

44,50 g

Tuky

26,60 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

47,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ve větším hrnci rozehřejeme olej. Postupně do něj vložíme cibuli a stroužky česneku nasekané nadrobno, celý černý pepř, nové koření a bobkové listy. Z umytého a osušeného sumečka připravíme filety, které zbavíme kůže, nakrájíme na větší kousky a ochutíme solí a pepřem.

02.Když je základ orestovaný, kousky ryby ještě obalíme v mouce a vložíme k základu. Podle potřeby pokapeme olejem a restujeme dozlatova. Mezitím nakrájíme cuketu na malé kousky. Opečenou rybu zaprášíme mletou papriku a na mírném plameni ještě krátce restujeme. Přisypeme cuketu, podlijeme vínem a vaříme, dokud se neodpaří alkohol. Přilijeme vroucí vodu nebo vývar tak, aby byl paprikáš zalitý.

03.Tip: Jak připravit domácí rybí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Těsně před dokončením přidáme rozmrazený hrášek, smetanu, máslo a citronovou šťávu.

05.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme krajíce ciabatty.

Servírování:

06.Rybí paprikáš podáváme s opečenou ciabattou a posypaný nasekanou listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo