Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 649 kJ / 633 kcal
Bílkoviny
44,50 g
Tuky
26,60 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
47,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve větším hrnci rozehřejeme olej. Postupně do něj vložíme cibuli a stroužky česneku nasekané nadrobno, celý černý pepř, nové koření a bobkové listy. Z umytého a osušeného sumečka připravíme filety, které zbavíme kůže, nakrájíme na větší kousky a ochutíme solí a pepřem.
02.Když je základ orestovaný, kousky ryby ještě obalíme v mouce a vložíme k základu. Podle potřeby pokapeme olejem a restujeme dozlatova. Mezitím nakrájíme cuketu na malé kousky. Opečenou rybu zaprášíme mletou papriku a na mírném plameni ještě krátce restujeme. Přisypeme cuketu, podlijeme vínem a vaříme, dokud se neodpaří alkohol. Přilijeme vroucí vodu nebo vývar tak, aby byl paprikáš zalitý.
03.Tip: Jak připravit domácí rybí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Těsně před dokončením přidáme rozmrazený hrášek, smetanu, máslo a citronovou šťávu.
05.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme krajíce ciabatty.
06.Rybí paprikáš podáváme s opečenou ciabattou a posypaný nasekanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT