Růžičky z listového těsta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na rychlé a snadné růžicky z listového těsta s jablky.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × balení listového těsta Belbake
  • hladká mouka Castello na podsypání
  • 3 × červená jablka
  • 80 g másla Pilos
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello + na posypání
  • 2 × lžíce Tuzemáku Alliance

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 271 kJ / 786 kcal

Bílkoviny

10,30 g

Tuky

48,30 g

Vláknina

5,80 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

74,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Listové těsto rozvineme na pomoučněnou pracovní plochu a sundáme pečicí papír, kterým vyložíme plech na pečení. Doprostřed plechu položíme pečicí formu. Listové těsto podélně rozřízneme pomocí rádýlka na 6 stejných pásů. (Z dvou plátů těsta vznikne 12 pásů.)

02.Omytá jablka rozřízneme na poloviny, vykrojíme jádřince a nakrájíme pomocí škrabky na tenké měsíčky. Nakrájená jablka pokládáme vždy podél jednoho okraje každého pásu těsta tak, aby kousek jablka se slupkou vyčníval nad okraj těsta. Pásy těsta s jablky opatrně srolujeme. Spodní část těsta prsty přitlačíme a vytvoříme tak růžičky, které natěsno vložíme do pečicí formy, aby se při pečení nerozbalily.

03.V rendlíku rozpustíme máslo, do kterého přidáme skořici a moučkový cukr. Důkladně rozmícháme a přilijeme Tuzemák. Připravenou směsí polijeme růžičky v pečicí formě. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C pouze při spodním ohřevu asi 30 minut. Celou formu přikryjeme alobalem a dopékáme při 150 °C dalších 30 minut.

Servírování

04.Růžičky servírujeme posypané prosátým moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo