Kuchyně
Evropská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 271 kJ / 786 kcal
Bílkoviny
10,30 g
Tuky
48,30 g
Vláknina
5,80 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
74,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Listové těsto rozvineme na pomoučněnou pracovní plochu a sundáme pečicí papír, kterým vyložíme plech na pečení. Doprostřed plechu položíme pečicí formu. Listové těsto podélně rozřízneme pomocí rádýlka na 6 stejných pásů. (Z dvou plátů těsta vznikne 12 pásů.)
02.Omytá jablka rozřízneme na poloviny, vykrojíme jádřince a nakrájíme pomocí škrabky na tenké měsíčky. Nakrájená jablka pokládáme vždy podél jednoho okraje každého pásu těsta tak, aby kousek jablka se slupkou vyčníval nad okraj těsta. Pásy těsta s jablky opatrně srolujeme. Spodní část těsta prsty přitlačíme a vytvoříme tak růžičky, které natěsno vložíme do pečicí formy, aby se při pečení nerozbalily.
03.V rendlíku rozpustíme máslo, do kterého přidáme skořici a moučkový cukr. Důkladně rozmícháme a přilijeme Tuzemák. Připravenou směsí polijeme růžičky v pečicí formě. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C pouze při spodním ohřevu asi 30 minut. Celou formu přikryjeme alobalem a dopékáme při 150 °C dalších 30 minut.
04.Růžičky servírujeme posypané prosátým moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT