Rukolovo-bazalkové pesto
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pesto z rukoly a bazalky má díky citronové kůře, která se do pesta přidává, skvělou osvěžující chuť. Proto Vám doporučujeme připravit jej na letní grilovačku, skvěle se hodí ke grilované zelenině, zejména cuketě nebo paprice. Pesto uchovávejte v lednici, zde Vám vydrží dokonce až několik týdnů, i když si můžete být jisti, že zmizí mnohem dřív.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Rukolovo-bazalkové těsto

  • 1 × stroužek česneku
  • 50 g rukoly
  • 0,5 × svazku bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 1 × citron (kůra)
  • 30 g lískových ořechů
  • 50 ml lněného oleje
  • 2 × lžíce pecorina
  • 50 ml extra panenského olivového oleje

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 528 kJ / 1 082 kcal

Bílkoviny

11,00 g

Tuky

114,80 g

Vláknina

4,60 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

9,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidáme nakrájenou rukolu a bazalku, nastrouhanou citronovou kůru, lískové ořechy, přilijte lněný olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr pecorino a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo