Roláda z vepřové kýty s balsamicovou čočkou

play Přehrát video recept
Roláda z vepřové kýty s balsamicovou čočkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Indická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Takhle dobrou roládu jste ještě neměli! Vepřová roláda podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse je ideální tip na nedělní oběd pro celou rodinu.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kýta

  • 150 × černých oliv bez pecek Baresa
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 3 × lžíce strouhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovillio
  • 50 g okapaných sušených rajčat v olivovém oleji Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 800 g vepřová kýta Řezníkova čerstvá porce
  • 5 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Select
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × cibule
  • 1 × palička česneku
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Čočka

  • 300 g namočené čočky Campo Largo
  • 4 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna + na ozdobu
  • 40 g mrkve
  • 30 g petržele
  • 30 g celeru
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • krémové jahodové balsamico Italiamo
  • čerstvá máta
  • 1 × citron (kůra)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 830 kJ / 915 kcal

Bílkoviny

73,10 g

Tuky

40,10 g

Vláknina

13,60 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

66,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kýta:

01.Olivy, bazalku, sýr a sušená rajčata rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem podle potřeby.

02.Vepřovou kýtu rozřízneme, naklepeme pod potravinovou fólií, osolíme a opepříme. Na maso položíme plátky šunky, potřeme olivovou náplní, zarolujeme a stáhneme provázkem. Vložíme do pekáče se snítkou rozmarýnu, na čtvrtiny nakrájenými neoloupanými cibulemi, neloupanými stroužky česneku a trochou vody. Za občasného přelévání a obracení pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 2 hodiny.

Čočka:

03.Předem přes noc namočíme čočku.

04.V hrnci s rozehřátým olivovým olejem restujeme mrkev, petržel a oba celery nakrájené na kostičky. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, necháme zpěnit, přidáme namočenou čočku a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka, dochutíme solí, pepřem, máslem a krémovým balsamicem. Část čočky rozšťoucháme pro zahuštění. Uvařenou čočku dokončíme nasekanou čerstvou mátou a najemno nastrouhanou citronovou kůrou.

Servírování:

05.Roládu zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme spolu s balsamicovou čočkou, pečenou cibulí a česnekem, ozdobené lístky bazalky a pokapané olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo