Kuchyně
Česká, Indická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Takhle dobrou roládu jste ještě neměli! Vepřová roláda podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse je ideální tip na nedělní oběd pro celou rodinu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 830 kJ / 915 kcal
Bílkoviny
73,10 g
Tuky
40,10 g
Vláknina
13,60 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
66,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Olivy, bazalku, sýr a sušená rajčata rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
02.Vepřovou kýtu rozřízneme, naklepeme pod potravinovou fólií, osolíme a opepříme. Na maso položíme plátky šunky, potřeme olivovou náplní, zarolujeme a stáhneme provázkem. Vložíme do pekáče se snítkou rozmarýnu, na čtvrtiny nakrájenými neoloupanými cibulemi, neloupanými stroužky česneku a trochou vody. Za občasného přelévání a obracení pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 2 hodiny.
03.Předem přes noc namočíme čočku.
04.V hrnci s rozehřátým olivovým olejem restujeme mrkev, petržel a oba celery nakrájené na kostičky. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, necháme zpěnit, přidáme namočenou čočku a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka, dochutíme solí, pepřem, máslem a krémovým balsamicem. Část čočky rozšťoucháme pro zahuštění. Uvařenou čočku dokončíme nasekanou čerstvou mátou a najemno nastrouhanou citronovou kůrou.
05.Roládu zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme spolu s balsamicovou čočkou, pečenou cibulí a česnekem, ozdobené lístky bazalky a pokapané olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT