Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Čas od času přijde čas na pořádný steak a pro takovou příležitost se roast beef steak s opečeným květákem podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse skvěle hodí! Díky přehlednému video návodu se dozvíte, jak správně steak z hovězího roštěnce okořenit a nařezat i jak ho následně opékat. Naučíte se i připravovat skvělý květák opékaný na másle a nakonec i salsu z oliv, pistácií, petržele a citronové šťávy. Zkrátka ideální recept na rozloučení se s uplynulou zimou!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 631 kJ / 867 kcal
Bílkoviny
52,30 g
Tuky
71,60 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
1,96 g
Sacharidy
10,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Steaky si vyndáme z lednice asi 30 minut před samotnou přípravou, aby získaly pokojovou teplotu.
02.Steaky osolíme, opepříme, nařízneme tukovou vrstvu a zprudka opečeme z obou stran v pánvi 1,5 minut z každé strany. Na hotový plátek dáme kousek másla, větvičku rozmarýnu, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
03.Do pánve si dáme poměrně velké množství másla a z obou stran opečeme půlky růžiček syrového květáku. Přeléváme horkým máslem, lehce osolíme a opékáme do zlatova.
04.Vypeckované olivy, pistáciové oříšky, listovou petržel, citronovou šťávu dle chuti a olivový olej nahrubo rozmixujeme.
05.Servírujeme odpočatý steak i s větvičkou rozmarýnu, opečený květák, celé jídlo doplníme namixovanou salsou a ozdobíme smaženými lístky petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT