Roast beef steak s opečeným květákem

play Přehrát video recept
Roast beef steak s opečeným květákem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Čas od času přijde čas na pořádný steak a pro takovou příležitost se roast beef steak s opečeným květákem podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse skvěle hodí! Díky přehlednému video návodu se dozvíte, jak správně steak z hovězího roštěnce okořenit a nařezat i jak ho následně opékat. Naučíte se i připravovat skvělý květák opékaný na másle a nakonec i salsu z oliv, pistácií, petržele a citronové šťávy. Zkrátka ideální recept na rozloučení se s uplynulou zimou!

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × irské roastbeef steaky Inisvale
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g másla Pilos
  • 600 g květáku
  • 4 × lžíce černých oliv bez pecek Baresa
  • 2 × lžíce nesolených pistácií Alesto
  • 2 × lžíce čerstvé listové petržele
  • 1 × citron (šťáva)
  • 100 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • smažená listová petržel na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 631 kJ / 867 kcal

Bílkoviny

52,30 g

Tuky

71,60 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

1,96 g

Sacharidy

10,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Steaky si vyndáme z lednice asi 30 minut před samotnou přípravou, aby získaly pokojovou teplotu.

02.Steaky osolíme, opepříme, nařízneme tukovou vrstvu a zprudka opečeme z obou stran v pánvi 1,5 minut z každé strany. Na hotový plátek dáme kousek másla, větvičku rozmarýnu, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

03.Do pánve si dáme poměrně velké množství másla a z obou stran opečeme půlky růžiček syrového květáku. Přeléváme horkým máslem, lehce osolíme a opékáme do zlatova.

04.Vypeckované olivy, pistáciové oříšky, listovou petržel, citronovou šťávu dle chuti a olivový olej nahrubo rozmixujeme. 

05.Servírujeme odpočatý steak i s větvičkou rozmarýnu, opečený květák, celé jídlo doplníme namixovanou salsou a ozdobíme smaženými lístky petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo