Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si osvědčenou klasiku v podání Marcela Ihnačáka – rizoto s kuřecím masem a zeleninou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 852 kJ / 443 kcal
Bílkoviny
44,70 g
Tuky
9,40 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
42,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a osušené kuře důkladně osolíme a opepříme, přendáme do zapékací mísy, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. V průběhu pečení přeléváme výpekem. Upečené kuře naporcujeme.
02.Rýži vaříme v osolené vodě doměkka (15 – 20 minut). Občas promícháme, aby se neslepila. Uvařenou rýži propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat.
03.Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na malé kostky, česnek a pálivou papričku zbavenou semínek nadrobno a opečeme v rozehřáté wok pánvi s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu. Jakmile zelenina trochu změkne, přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny, promícháme a chvíli opékáme. Vmícháme na menší kousky nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky, přidáme máslo a cherry rajčata nakrájená na poloviny. Zlehka promícháme, osolíme a opepříme. Přidáme rozmrazený hrášek, rýži a omyté a osušené lístky špenátu a ještě jednou zlehka promícháme.
04.Tip: Aby bylo rizoto šťavnatější, můžeme přilít trochu výpeku z kuřete.
05.Rizoto podáváme v hlubším talíři, na něj položíme porci upečeného kuřete a posypeme zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT