Rizoto s krůtím masem, sušenými rajčaty a kapary

play Přehrát video recept
Rizoto s krůtím masem, sušenými rajčaty a kapary
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Rizoto s krůtím masem, sušenými rajčaty a kapary. Takový jednoduchý a rychlý recept pro vás připravil Marcel Ihnačák. Zkuste ho hned zítra!

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × šalotka
  • 3 × stonky řapíkatého celeru
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • sůl s jódem Castello
  • mletý černý pepř Mikado
  • čerstvý tymián
  • 100 g rýže Arborio Italiamo
  • 100 g sušených rajčat s kaparami Italiamo
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 60 g sýru grana padano Lovilio
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • kapary Italiamo (na ozdobu)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 623 kJ / 388 kcal

Bílkoviny

27,20 g

Tuky

16,90 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

4,20 g

Sacharidy

29,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Šalotku a stonky celeru (nať odložíme na později) nakrájíme nadrobno, v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje restujeme dozlatova a osolíme. Maso nakrájíme na menší kousky, přidáme orestovat do pánve, osolíme a opepříme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme najemno nasekaný tymián a rýži. Po chvíli přidáme na malé kousky nakrájená sušená rajčata a promícháme. Podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se z vína odpařil alkohol. Na mírném ohni postupně po naběračkách přiléváme vývar, aby byla rýže vždy trochu zalitá. Rizoto vaříme na mírném plameni „al dente“ (asi 20 minut), tedy ne úplně doměkka. Rizoto zjemníme máslem a dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 40 g) a citronovou šťávou. Stáhneme z ohně, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Servírování:

02.Rizoto servírujeme do hlubšího talíře a posypeme nastrouhaným sýrem grana padano. Dozdobíme kapary a celerovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo