Kuchyně
Britská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte anglickou klasiku a připravte si steak s yorkshirským pudinkem podle Romana Pauluse. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 212 kJ / 1 007 kcal
Bílkoviny
66,00 g
Tuky
68,80 g
Vláknina
5,40 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
33,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do trouby vložíme prázdný plech na muffiny a rozehřejeme na 180 °C. Do každé formičky nalejeme do výšky 1 cm rostlinný olej a zahřejeme. Mezitím připravíme těsto. V misce smícháme mouku, špetku soli, vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto nalejeme do rozpálených formiček na muffiny (s olejem) asi do 2/3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Prvních 15 minut troubu nesmíme otevřít. Upečené pudinky opatrně vyjmeme z formy a přendáme na kuchyňské utěrky, abychom je zbavili přebytečného tuku.
02.Omyté a osušené rib eye steaky osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatohněda. Poté je vyjmeme na talíř a necháme odležet.
03.Do pánve s výpekem přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme kousek másla, dijonskou hořčici a chvíli restujeme. Podlejeme hovězím vývarem a důkladně promícháme. Chvíli povaříme a zjemníme smetanou. Do omáčky vložíme steaky a asi 1 minutu je prohříváme.
04.Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a opečeme v suché rozpálené pánvi. Přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Po orestování cibule přidáme oblanšírované fazolové lusky a krátce zahřejeme. Nakonec osolíme a opepříme.
05.Na talíř dáme porci restovaných lusků, steak a 1–2 yorkshirské pudinky.
06.Dijonskou omáčku servírujeme v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT