Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Vzpomenete si ještě na rizoto ze školní jídelny? Připravte si ho tentokrát sami doma a hlavně ze samých kvalitních surovin. Šéfkuchař Roman Paulus si zavzpomínal na svá školní léta a natočil recept na „retro“ rizoto z mletého masa. Naučíte se připravit základ z mixu mletého vepřového a hovězího masa, cibule a kořenové zeleniny a zjistíte, jak správně toto české rizoto dochutit – základem je samozřejmě sladká a pálivá paprika. Samotnou rýži pak můžete uvařit bokem a smíchat s masovou směsí, nebo směs zalít vývarem a nechat rýži vařit přímo v ní. Na závěr nezapomeňte servírovat se strouhaným eidamem a kyselou okurkou!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 662 kJ / 875 kcal
Bílkoviny
38,50 g
Tuky
36,30 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
100,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V širokém hrnci s rozpáleným olejem zarestujeme mleté maso. Ochutíme solí, pepřem a bobkovými listy. K orestovanému masu přidáme nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek a po chvilce i kostky kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel). Krátce restujeme.
02.Ochutíme sekanými rajčaty, mletou sladkou i pálivou papriku a po krátkém osmahnutí doplníme vývarem.
03.Do tekutého základu nasypeme hrášek, rýži a pomalu vaříme pod pokličkou do změknutí rýže a vypaření/vsáknutí většiny tekutiny. Následně necháme 30 minut na teplém místě odpočnout.
04.Podáváme v hlubokém talíři posypané strouhaným sýrem, listovou petrželí a s kyselou okurkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT