Retro rizoto s mletým masem, strouhaným sýrem a kyselou okurkou

play Přehrát video recept
Retro rizoto s mletým masem, strouhaným sýrem a kyselou okurkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vzpomenete si ještě na rizoto ze školní jídelny? Připravte si ho tentokrát sami doma a hlavně ze samých kvalitních surovin. Šéfkuchař Roman Paulus si zavzpomínal na svá školní léta a natočil recept na „retro“ rizoto z mletého masa. Naučíte se připravit základ z mixu mletého vepřového a hovězího masa, cibule a kořenové zeleniny a zjistíte, jak správně toto české rizoto dochutit – základem je samozřejmě sladká a pálivá paprika. Samotnou rýži pak můžete uvařit bokem a smíchat s masovou směsí, nebo směs zalít vývarem a nechat rýži vařit přímo v ní. Na závěr nezapomeňte servírovat se strouhaným eidamem a kyselou okurkou!

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce rostlinného oleje Vita D'or
  • 400 g mletého masa mix Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 × bobkové listy Kania
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 65 g mrkve
  • 70 g celeru
  • 65 g petržele
  • 200 g sekaných rajčat Freshona
  • 1 × lžíce sladké papriky Kania
  • 1 × lžíce pálivé papriky Kania
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 400 g předvařené rýže Golden Sun
  • 100 g mraženého hrášku Freshona
  • 2 × lžíce sekané listové petržele
  • 100 g eidamu 45 % Pilos
  • kořeněné okurky Cornichons Premium Freshona

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 662 kJ / 875 kcal

Bílkoviny

38,50 g

Tuky

36,30 g

Vláknina

7,60 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

100,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V širokém hrnci s rozpáleným olejem zarestujeme mleté maso. Ochutíme solí, pepřem a bobkovými listy. K orestovanému masu přidáme nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek a po chvilce i kostky kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel). Krátce restujeme.

02.Ochutíme sekanými rajčaty, mletou sladkou i pálivou papriku a po krátkém osmahnutí doplníme vývarem.

03.Do tekutého základu nasypeme hrášek, rýži a pomalu vaříme pod pokličkou do změknutí rýže a vypaření/vsáknutí většiny tekutiny. Následně necháme 30 minut na teplém místě odpočnout.

04.Podáváme v hlubokém talíři posypané strouhaným sýrem, listovou petrželí a s kyselou okurkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo