Restovaná treska s caponatou po italsku

play Přehrát video recept
Restovaná treska s caponatou po italsku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Treska nejen že dobře chutná, ale také ji máte připravenou za pár minut. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na tresku restovanou na másle, kterou zvládnete, i když s přípravou ryb nemáte třeba žádnou zkušenost. Protože treska je hotová za chvilku, budete mít dost času na přípravu přílohy – sicilské caponaty. Že nevíte, co je to caponata? Jedná se o směs restované zeleniny – lilku, cukety, rajčat – s bylinkami a směsí oliv. Díky ní získá celé jídlo osvěžující středomořský nádech a vy se nemusíte bát, že by vám po něm mohlo být těžko.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lilek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × cuketa
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst cherry rajčat
  • 1 × hrst zelených oliv bez pecek Baresa
  • 1 × hrst černých oliv bez pecek Baresa
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 700 g filetů z tresky
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 1 × hrst čerstvého oregana
  • 400 g krájených rajčat Baresa
  • 1 × lžíce lžíce másla Pilos
  • 0,5 × citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 436 kJ / 343 kcal

Bílkoviny

35,70 g

Tuky

15,40 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

17,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Lilek nakrájíme na plátky, nasolíme, přendáme na talíř vystlaný papírovou utěrkou a necháme chvíli vypotit. Po přibližně 10 minutách osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cuketu nakrájíme na kostky, česnek a bílé části lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno. Cherry rajčata překrojíme na čtvrtiny a olivy na menší kousky. Do rozehřáté pánve nalijeme olej, přidáme lilek, opepříme a restujeme. Mezitím rybu osolíme a opepříme. Do pánve k lilku přihodíme cibuli, česnek i cuketu a restujeme. Po chvíli přidáme cherry rajčata a olivy. Zalijeme rajčaty v konzervě, ochutíme solí a pepřem a na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Z bazalky a oregana odstraníme stonky, nasekáme najemno a přihodíme do pánve. 

02.V další rozpálené pánvi s olejem zprudka opečeme rybu dozlatova z obou stran. Před koncem přihodíme máslo a pokapeme šťávou z citronu. 

03.Caponatu servírujeme s restovanou treskou posypanou lístky bazalky a oregana. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo