Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Treska nejen že dobře chutná, ale také ji máte připravenou za pár minut. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na tresku restovanou na másle, kterou zvládnete, i když s přípravou ryb nemáte třeba žádnou zkušenost. Protože treska je hotová za chvilku, budete mít dost času na přípravu přílohy – sicilské caponaty. Že nevíte, co je to caponata? Jedná se o směs restované zeleniny – lilku, cukety, rajčat – s bylinkami a směsí oliv. Díky ní získá celé jídlo osvěžující středomořský nádech a vy se nemusíte bát, že by vám po něm mohlo být těžko.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 436 kJ / 343 kcal
Bílkoviny
35,70 g
Tuky
15,40 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
17,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lilek nakrájíme na plátky, nasolíme, přendáme na talíř vystlaný papírovou utěrkou a necháme chvíli vypotit. Po přibližně 10 minutách osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cuketu nakrájíme na kostky, česnek a bílé části lahůdkové cibulky nasekáme nadrobno. Cherry rajčata překrojíme na čtvrtiny a olivy na menší kousky. Do rozehřáté pánve nalijeme olej, přidáme lilek, opepříme a restujeme. Mezitím rybu osolíme a opepříme. Do pánve k lilku přihodíme cibuli, česnek i cuketu a restujeme. Po chvíli přidáme cherry rajčata a olivy. Zalijeme rajčaty v konzervě, ochutíme solí a pepřem a na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Z bazalky a oregana odstraníme stonky, nasekáme najemno a přihodíme do pánve.
02.V další rozpálené pánvi s olejem zprudka opečeme rybu dozlatova z obou stran. Před koncem přihodíme máslo a pokapeme šťávou z citronu.
03.Caponatu servírujeme s restovanou treskou posypanou lístky bazalky a oregana.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT