Kuchyně
Asijská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Rychlou zeleninovou večeři s pikantní omáčkou a kuřecími plátky přináší šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 024 kJ / 484 kcal
Bílkoviny
56,50 g
Tuky
21,10 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
1,23 g
Sacharidy
17,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Květák a brokolici rozebereme na menší růžičky a větší kusy mrkve podélně přepůlíme. Ve vroucí osolené vodě nejprve blanšírujeme (krátce vaříme) jen mrkev, potom po 1 - 2 minutách i brokolici s květákem.
02.V rozehřáté pánvi s olejem restujeme cibuli nasekanou najemno. Přidáme sůl, zázvor a stroužky česneku nakrájené nadrobno. Po chvíli k základu přidáme nasekanou pálivou papričku a později kari koření a ještě chvíli restujeme. Přilijeme trochu vroucí vody z blanšírování, promícháme, přidáme blanšírovanou zeleninu, sůl, koření a smetanu ke šlehání. Na závěr pokapeme šťávou z ½ citronu.
03.Kuřecí prsa z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme olejem a restujeme v rozehřáté grilovací pánvi s olejem. K zatáhlému masu přidáme trochu vroucí vody a máslo. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 8 minut. Hotové maso ještě ochutíme pár kapkami citronové šťávy.
04.Na talíř servírujeme kari zeleninu, na vrch položíme na plátky nakrájená kuřecí prsa, které na řezu osolíme, okořeníme a pokapeme olejem. Jídlo ještě posypeme natrhanou mátou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT